Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Madrac treba dubinski očistiti svakih nekoliko mjeseci: Evo jednostavne metode za to

Pixabay
12.07.2021.
u 09:30

Tijekom noći naše tijelo ispušta znoj, ulje te mrtve stanice kože, a to sve može uzrokovati pojavu žutih mrlja i neugodnih mirisa.

Ako u posljednje vrijeme niste razmišljali o čišćenju madraca, razmislite o ovome: vjerojatno svake večeri na njemu provodite šest, sedam ili osam sati. Za to vrijeme prašina, mrtve stanice kože, znoj i ulje iz vašeg tijela mogu se probiti do i do njega, što dovodi do mogućih žutih mrlja i uništavanja madraca.

Stoga, Carolyn Forte, direktorica Laboratorija za čišćenje, Instituta za dobro domaćinstvo, preporučuje slijediti ovu metodu čišćenja svakih nekoliko mjeseci kako biste održavali krevet svježim i bez prašine, mrlja i mirisa, kako piše Good Housekeeping.

Riješite se prašine
Najlakši način uklanjanja prašine je upotreba usisavača. Dobro je to činiti svakih nekoliko mjeseci ili češće ako netko u obitelji pati od alergija. Pređite preko cijelog madraca s manjim nastavkom usisavača tako da ga čvrsto pritisnete u madrac kako biste izvukli prašinu ispod površine. 

Ideje za organizaciju koje će vam olakšati život:

1/2

Upotrijebite paru
Ako imate parni stroj za odjevne predmete, pređite preko madraca tako da držite mlaznicu što bliže tkanini. Prodiruća para ubit će grinje koje vrebaju blizu površine. Ponovo usišite madrac kako biste ih uklonili. Ako nemate parni stroj, možete koristiti i paru iz vaše pegle.

Uklonite mrlje
Žute mrlje na madracu vjerojatno su rezultat nakupljanja znoja i tjelesnog ulja. Iako je teško očistiti cijeli madrac, možete ga pokušati izbijeliti smjesom jedne šalice vodikovog peroksida i jedne šalice tople vode, plus 1/4 žličice tekućine za posuđe. Ulijte otopinu u bočicu s raspršivačem i poprskajte površinu madraca.

Utisnite ga u tkaninu mekom četkom ili ručnikom i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Ponovno poprskajte madrac čistom vodom da se ispere, dobro ga obrišite kako biste uklonili sve tragove sredstva za čišćenje i pustite da se potpuno osuši na zraku.

Viralni recept za mini jaja oduševio je internet: Neki upozoravaju da su opasna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije