Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit kolekcija

Louis Vuitton: Geometrija dobrog stila

louis vuitton (1)
Arhiva VL
23.03.2013.
u 08:03

Možda najprepoznatljiviju kolekciju za Louis Vuitton Marc Jacobs predstavio je prošle jeseni, kad se u potpunosti prepustio geometriji. Osim kvadratića, pobrinuo se da simetriju prati i sam izgled piste

Inspiriran djelima konceptualnog umjetnika Daniela Burena i njegovog grafičkog pristupa oblicima, Marc Jacobs za Louis Vuitton napravio je vrlo jednostavnu kolekciju u kojoj nismo mogli vidjeti ni zrnce kića. Revija održana na pokretnim stepenicama zadovoljila je ukus svih ljubitelja geometrije - matematička preciznost posebno je naglašena upotrebom jarkih boja koje su dodatno isticale apstrakciju i jednostavnost linija i mogućnost Marca Jacobsa da s jednim uzorkom osmisli cijelu kolekciju. Manekenke su pistom šetale u paru, a i sama nedavno predstavljena kolekcija prikazuje sve kreacije sa svojim tematskim blizancima, što je bila i poanta Jacobsove revije. “Sviđa mi se geometrija, simetričnost i ideja blizanaca. Zato su na pisti svugdje bila ogledala, pod je također bio podijeljen na kvadratiće, a cure su izlazile u paru”, izjavio je Jacobs. Dizajnerova silueta bila je izdužena i minimalistička, a duge suknje i haljine vrlo jednostavnih krojeva suprotstavljale su se kratkim topovima koji su otkrivali torzo manekenki. Kombinacije boja - bijela plus žuta, bež, srebrna, smeđa i zelena te neizostavna crna postigle su nevjerojatnu prepoznatljivost kolekcije, a Jacobs je još jednom osigurao da su ‘kvadratići’ od sad samo njegov uzorak!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije