Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije jednostavno...

Ljudi koji su se probudili iz kome otkrili kakav je to osjećaj: 'Ničega se ne mogu sjetiti'

Shutterstock
10.09.2021.
u 10:30

Neki imaju problem s pamćenjem, neki s vidom – jer su zaboravili da nose naočale – a najgori dio bio je povratak u stari život i rutinu.

Nedavno je jedan korisnik Reddita pitao ostale jesu li ikada bili u komi dulji period i kakav je osjećaj bio kada su se probudili, a nije dugo trebalo da se jave oni koji su proživjeli ležanje u bolničkom krevetu i buđenje iz ovog stanja.

Jedna osoba napisala je da doslovno nije znala gdje se nalazi ni što se dogodilo. "Financije su mi bile najgori dio, nagomilali su se golemi dugovi i kazne. Trebalo mi je 18 mjeseci da pronađem posao, a onda još mnogo vremena da svima objasnim kako sam bio u komi – nisam bio bez posla. I onda je stigao koronavirus."

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Još jedan korisnik rekao je da mu je financijska situacija nakon buđenja iz kome bila noćna mora. "Nitko nema razumijevanja za vaše stanje. Ni banke, ni tvrtke, nikoga ne zanima to što niste bili prisutni i što niste mogli plaćati sve račune. Jednom sam se derao na tipa iz banke putem telefona da mi sigurno nije bilo u planu pasti u komu, ne raditi i imati nula kuna na računu. Na sreću, dobio sam socijalnu pomoć, ali to nije bilo dovoljno da pokrijem sve dugove."

Ono što se najčešće događa ljudima, čini se prema komentarima, jest problem s pamćenjem. Ni nekoliko mjeseci nakon buđenja iz kome ne mogu povezati sve događaje iz tog perioda, kako su dospjeli u bolnički krevet ni koliko je ležanje trajalo, prenosi UNILAD.

"Zaboravio sam da nosim naočale i čudio se što tako loše vidim. Napokon sam ih se sjetio, pa je sada lakše", napisao je još jedan korisnik.

Izvantjelesnom oplodnjom začeto je 5% novorođene djece: 'To su bebe ljubavi jer se za njih borimo'

1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije