Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kućne životinje

Ljubimci koje je lako udomiti

pets (1)
Foto: Arhiva VL
1/17
27.07.2011.
u 12:37

Uopće ih ne morate hraniti ni voditi u šetnju, ne grizu i ne bježe. Stvoreni su da u stan, vrt, terasu, ured... unesu dašak razbibrige

Tako je sladak i pametan... Ne grize, ne treba ga hraniti, dresirati ni voditi u šetnju, ne ostavlja dlake koje mogu izazvati alergije – savršen novi prijatelj! Tako dizajner Gabriel Nigro opisuje svog Woofyja, plastičnog psa koji je zapravo spremište za uredno slaganje električnih kabela.

Gabrielu Nigru ideja je sinula kad je vidio zamršene kabele u stanu svoga prijatelja, a "danas je Woofy dio njegove obitelji i živi s njim u Kopenhagenu". Woofyjev tvorac govori o njemu kao da je riječ o živom stvoru, a ne komadu plastike. Lako je to prihvatiti jer neobične dizajnerske životinje jasno poručuju da su stvorene upravo zato da ih se udomi – u stanu, uredu, na terasi, u vrtu...

Teško je pak reći da su to samo igračke, premda se neke od njih svrstavaju u dječji namještaj, poput kultnog Vitrina slona ili Magisove ptice za ljuljanje Dodo. Ovakve kreacije s razlogom nazivaju multifunkcionalnim skulpturama koje podjednako oduševljavaju djecu i odrasle.

Upravo su prema veličini odraslog čovjeka dizajnirane neobične alternative klasičnom konjiću za ljuljanje: Green Chicken (zeleno pile) Jamieja Hayona i krzneni HiHo "konjić" Jarroda Lima. Životinjski oblici nesvakidašnji su pokrovi za svjetiljke – tako nastaju "otkačene" svijetleće skulpture, a tu su i "rariteti" poput zmije-podmetača i svinje-stola!

Kokoš – prilično neistražen oblik, našla je svoje mjesto u mojim zelenim snovima, piše dizajner Jaime Hayon... A u tvrtki Moooi ironično se pitaju: tko ne bi želio konja koji osvjetljuje dom ili svinju koja poslužuje goste? Zaljubit ćete se na prvi pogled, ili ćete ih zauvijek mrziti, zaključuje Moooi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije