Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svaki slučaj

7 stvari bez kojih ne biste smjeli otputovati na otok

otoci
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
15.07.2017.
u 16:58

Ljeti vam se mogu dogoditi razne nesreće, dobro je imati pribor za prvu pomoć

Što ponijeti sa sobom na odmor? Pitanje je to koje si u jednom trenutku moraju postaviti svi koji idu na godišnji. Posebno je to bitno ako idete na otok. Naravno, mnogi otoci dobro su povezani i opremljeni te imaju sve što možete naći i na kopnu, no ima i nekih malo izoliranijih, da ne kažemo pustih, na kojima morate voditi računa o potencijalnim iznimnim situacijama.

U takvim slučajevima ne biste smjeli otputovati bez ovih sedam stvari:

Pribor za prvu pomoć

Ljeti vam se mogu dogoditi razne nesreće - možete stati na morskog ježa ili pasti prilikom planinarenja. A na slabije naseljenim otocima moguće je da je stručna pomoć jako udaljena. Stoga nosite sa sobom pribor za prvu pomoć kako biste mogli odmah reagirati u slučaju nezgode, barem dok ne dobijete pravu medicinsku pomoć.

Voda

Raspitajte se kakva je situacija s pitkom vodom na otoku. U slučaju da je loša, ponesite dovoljno vode za piće i ostale potrebe. Voda u kanisterima nije skupa, a uvijek može dobro doći. Inače sa sobom uvijek nosite barem bočicu vode za svaki slučaj.

Zalihe hrane

Nikad ne znate što vas može snaći pa osim vode ponesite i dovoljno hrane koja može trajati, poput ribe u konzervi, krekera i slično.

Nož

Može to biti i standardni švicarski džepni nožić s raznim dodacima. Takvi nožići nisu jako skupi, a mogu biti itekako praktični. Ponesite veći nož ili sjekiricu u slučaju da planirate nešto ozbiljnije kao što je rezanje drva.

Upaljač

Ne morate biti pušač da ga nosite sa sobom. Upaljač uvijek dobro dođe, a pogotovo u divljini. Nikad ne znate kada ćete trebati zapaliti vatru.

Topla odjeća

Ne dopustite da vas zavaraju ljetne vrućine. Noći na otvorenom mogu biti jako hladne i dobro je imati i topliju odjeću, barem za svaki slučaj. Ne trebate sad nositi zimske jakne, ali već obična majica s dugim rukavima i kapuljačom dobar je početak.

Zaštita od sunca

Ne dopustite da vam odmor upropaste opekline od sunca, koje mogu dovesti i do nekih puno gorih bolesti. Zaštite se kremom za sunčanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije