Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo na more

Ljeto bez dugoročnih planova: Idealna mjesta za brzi ljetni vikend s obitelji

Kamo na more
Foto: Shutterstock
1/7
02.08.2022.
u 12:29

Savršeno ljeto ne mora imati dugu plansku listu, a ni enormne izdatke. Postoje mjesta koja se isplati posjetiti za pravo vikend opuštanje

Skupi hoteli, aranžmani i dugotrajni programi želja su mnogih građana u ljetnim mjesecima. No, ako ne pripadate onima koji su napravili detaljan plan i troškovnik za svoje godišnje odmore, ne zavaravajte se da je kasno. Lijepa Naša obiluje mnogobrojnim vikend lokacijama koje mogu biti idealne za brzi, opuštajući odmor i punjenje baterija koje će vaša obitelj dakako pamtiti.

Brza putovanja bez pretjeranog planiranja sve su popularnija, upravo zato što se mnogobrojni dugotrajni odmori mogu pretvoriti iz užitka u obavezu, a tu onda baš i nema mjesta užitku. Alternativu tome predstavlja bogata obalna ponuda koja od vas ne iziskuje velike troškove, a još manje pripreme.

Foto: Arena Hospitality Group

Spoj mora, odmora i zabave – za sve uzraste

Pri planiranju obiteljskog vikend putovanja najteži je zadatak pronaći destinaciju koja će zadovoljiti sve potrebe svih ukućana. Kao upravo takva destinacija pokazao se Dinopark Funtana u Istri. Brojni zadovoljni turisti, ali i turistički blogeri s ovim razlozima izdvajaju upravo ovu destinaciju kao pravi izbor za kratkotrajno putovanje:

  • nudi dnevne predstave, adrenalinske vožnje, radionice iskopavanja kostiju dinosaur, izloške dinosaura u prirodnoj veličini
  • klinci imaju priliku jahati ponije i hraniti koze
  • djeca na svoj rođendan, također, imaju besplatan ulaz

Dinopark Funtana, Istra
Foto: Shutterstock

I sve to nalazi se nadomak Poreča, tako da vam more neće biti daleko. Možete cijelu avanturu proživljavanja daleke prapovijesti dinosaura proživjeti zajedno, na djeci prihvatljiv način, a vikend avanturu zaokružiti kupanjem na mnogobrojnim dostupnim kupalištima. Prema dostupnim recenzijama, ovom destinacijom zadovoljno je mnoštvo posjetitelja.

Ako ipak dino avantura nije vaša šalica čaja, ali vam se Istra sviđa, ne možete zaobići Brijune na kojima se nalazi Nacionalni park Brijuni. Sama ljepota otočja nudi vam prekrasan mir uz mnogobrojne šetnjice i lako dostupne plaže.

Foto: Arena Hospitality Group

S druge strane, dostupna je bogata gastro ponuda za ugodne večernje izlaske i obroke uz more. Djeci će se zasigurno svidjeti zološki vrt i staza koja ima svoju priču, a ako krenete na vrijeme, dodatno možete uživati i u dašku kulture kojeg donosi nezaobilazni teatar Ulyssis mnogobrojim rado gledanim predstavama. Ukratko, evo zašto Brijuni:

  • među popularnijim obiteljskim izletima posljednjih se godina nametnuo i vikend-izlet na Brijune
  • uz NP Brijuni svakako treba posjetiti sve ostale lokacije na otoku poput Safari parka, Poučne staze Zelenikovac, Staze dobrih vibracija
  • za obilazak možete unajmiti bicikl ili električni automobile ili koristiti vlakić

NP Brijuni
Foto: Saša Miljević/Pixsell

Ako vas put nanosi na potpuno drugi kraj, odnosno u Dalmaciju, jedna od vrlo popularnih destinacija svakako je i Fun park Biograd u Biogradu na moru. Radi se o najvećem tematskom zabavnom parku u Hrvatskoj, u blizini mora, odnosno oko 30 kilometara od Zadra. Ako želite da vaša djeca dožive pravu avanturu, a vi imate pravi odmor, prema recenzijama, ova lokacija predstavlja pun pogodak, a evo i zašto:

  • nudi nezaboravno iskustvo za cijelu obitelj, povratak u djetinjstvo, odlazak u svemir i oblake, brojne adrenalinske vožnje
  • mališane će zasigurno oduševiti i mađioničari, žongleri i cirkusanti
  • djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz ako im je taj dan rođendan

Zašto kratkotrajni izlet?

Pitanje koje se nameće je isplati li se kratko vikend putovanje u odnosu na dugotrajno, planirani odmor ljeti. Osim što vikend putovanja mogu biti odlična zamjena svima koji iz bilo kojeg razloga nisu uspjeli isplanirati i ostvariti dugoročna putovanja, postoje istraživanja koja pokazuju da upravo takva, kratka putovanja i izleti povezuju obitelj. Najveća prednost takvog oblika odmora jest ta što ste lišeni potrebe da vrijeme trošite na planiranje, a 90 posto stvari možete doslovno prepustiti slučaju.

Foto: Arena Hospitality Group

Poznato je da najljepše uspomene i izleti nastaju uz avanturistički duh, pa svi influenceri i pristalice kratkih izleta tvrde da na takva putovanja treba ponijeti avanturistički duh i volju za avanturom. Najvažnije je znati da osim što nećete mnogo potrošiti, sigurno ćete napuniti baterije, a vašim najmlađima definitivno ćete priuštiti vikend koji će prepričavati.

Za takve poduhvate ne treba vam posebna oprema, ni pretjerana priprema. Sve možete kupiti i usput. Petrol  i Crodux  ponudili su odlične akcijske cijene na sve potrebne proizvode za ugodno ljeto. Tako na jednom mjestu možete kupiti i ručnike, i dječje ruksake, ali i osvojiti nagrade. Osim opreme, Petrol u svojim letcima ima i poneke ideje za destinacije. Letak možete vidjeti na poveznici.

Foto: Arena Hospitality Group

Uz Petrol i Crodux možete kupiti neophodnu opremu koju ste možda zaboravili, a njihova ponuda sadržaja može vam biti pravi asistent u vašem kratkom, zabavnom i nezaboravnom ljetu.

Sadržaj nastao u suradnji s Petrolom i Croduxom  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije