Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremena se mijenjaju

Ljetni dani uz velike hitove: Njih smo slušali prije 20 godina u ovo vrijeme

Foto: Youtube Screenshot
1/12
03.08.2016.
u 07:30

Vraćamo se 20 godina u prošlost, u vrijeme kad su tijekom ljetnih dana nešto drukčije melodije osvajale svjetske top ljestvice. Jeste li znali da hit pjesma "Macarena" zapravo govori o djevojci koja vara svojeg dečka?

Bez ljetnih hitova dani provedeni na plaži, putu ili u klubovima prolazili bi drukčije nego što smo navikli. Pjesme upotpunjuju naša iskustva, a današnje zvuče vrlo različito u odnosu na velike hitove snimljene prije 20 godina.

Istražili smo što se slušalo na ljeto 1996. i moramo priznati da su klubove ispunjavali zaista specifični zvuci. Od vrlo uspješne "Macarene" pa sve do popularnih Backstreet Boysa, vratimo se trenutak u prošlost i poslušajmo što nas je tada privlačilo da uključimo radio. 

Los del Rio: Macarena

Španjolski pop duo Los del Rio obilježio je devedesete velikim hitom "Macarena" snimljenim još 1994. Poznata pjesma nalazila se na prvom mjestu top ljestvica na ljeto prije 20 godina.

Prepoznatljivi plesni pokreti Macarene u rekordnom roku osvojili su svijet, a danas ih se vrlo dobro sjećamo. Doduše, španjolski hit i nema toliko veselu poruku kao melodija pjesme. Naime, pjesma govori o djevojci Macareni koja je s dva prijatelja prevarila svojeg dečka dok je on služio u vojsci. 

 

2Pac feat. Dr. Dre: California Love

Reper Tupac Shakur neprežaljeni je i vrsni izvođač hip-hop scene, a njegov "California Love" i danas je vrlo voljeni hit iz devedesetih. 

U suradnji s producentom i reperom Dr. Dreom pjesma je snimljena u samo 20 minuta, a nakon 2Pacove interpretacije, "California Love" postaje svojevrsni klasik. 

 

Mariah Carey: Always Be My Baby

Američka pjevačica Mariah Carey ovom pjesmom broji svoj jedanaeseti singl koji se našao na prvom mjestu glazbenih ljestvica. U pjesmi "Always Be My Baby" žali za partnerom kojeg je pustila da ode.

Video za pjesmu režirala je Mariah, a sa svojim prijateljima glumila je u scenama snimljenim u ljetnom kampu. Spot je nazivan i jednim od najboljih videospotova devedesetih.

 

Backstreet Boys: We've Got It Goin' On

Planetarno popularni Backstreet Boysi ovim debitantskim singlom proslavili su se u Americi. Iako njihova slava raste, "We've Got It Goin' On" službeno izlazi u Europi. Prvi spot popularne grupe snimljen je u Orlandu na Floridi.

Video počinje lažnim radijskim intervjuom, a primjećuje se skromnost i neiskustvo članova benda koji su tek započinjali svoju veliku karijeru.  

 

Céline Dion: Because You Loved Me

Vrhunska kanadska pjevačica pjesmu "Because You Loved Me" snimila je za potrebe filma "Up Close & Personal". Uspješna pjesma nominirana je za Zlatni Globus, a osvojila je Grammy za najbolju pjesmu iz filma.

Internacionalni hit pjevačice Céline postao je svojevrsni klasik i jedna od najpopularnijih pjesama na vjenčanjima.

 

Robbie Williams: Freedom

Nekadašnji član grupe Take That odlazi u solo vode i 1996. izdaje prvi singl "Freedom". Prerada originalnog hita Georgea Michaela plasirala se vrlo uspješno, ali nije osvojila prvo mjesto.

Najviša pozicija pjesme na top ljestvicama bilo je drugo mjesto, dok se na prvom nalazila tada puno uspješnija ženska skupina Spice Girls

 

Spice Girls: Wannabe

Najveća ženska grupa svih vremena Spice Girls na ljeto 1996. izdaje debitantski singl "Wannabe". Zanimljivo je da članice skupine nisu same odabrale poznate nadimke Posh Spice, Scary Spice, Sporty Spice, Ginger Spice i Baby Spice, tako ih je nazvao britanski časopis, a kasnije se nadimaka nisu uspjele riješiti.

Borac za ljudska prava Nelson Mandela u jednom govoru nazvao ih je "junakinjama". Devedesetih godina videospot "Wannabe" okupirao je svjetske medije, a britanska televizija u jednom trenutku puštala ga je i do deset puta dnevno

 

>> Ovi ljetni plesni hitovi istog će vas trena vratiti u prošlost

Ključne riječi

Komentara 9

CR
crodux
22:10 02.08.2016.

a coco jumbo?!

Avatar jankoja70
jankoja70
22:21 02.08.2016.

Ovo je bila glazba,a ne ovo danasnje kmecanje kme kme kmeee :) I vec dosadni DJ remixi.

Avatar karlo5
karlo5
11:43 03.08.2016.

osamdesete su bile zakon :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije