Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljepota je dublja od kože

Ljepota je dublja od kože
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
14.12.2017.
u 09:36

Što je prava ljepota? To je harmonija našeg izgleda i naših odluka.

Trendovi

Trendove ne možemo zaobići, oni su tu poput valova na moru i utječu na naš život svakodnevno. Tako se pojavljuju i trendovi u njezi kože kao i samoj ljepoti. Prije desetak godina shea maslac i zeleni čaj izazvali su pravu revoluciju, dok su danas samo dosadni i usputni sastojci koje se i ne spominje. Znači li to da je prije 10 godina njihovo djelovanje na kožu bilo bolje nego danas ili da je prije 100 godina bilo gotovo čudotvorno? Ili su zaista došli novi i bolji sastojci i naprosto premašili i zamijenili ove stare. Istina je – oboje. Djelotvornost nama već dosadnih sastojaka poput biljnih ulja i biljnih pripravaka nikada se neće moći umanjiti, pa čak možda niti zamijeniti, no snaga, inovativnost i učinkovitost ovih novih također je nezamjenjiva. Stoga ih je najbolje kombinirati u istom proizvodu. Tako mogu popularni Hijaluronska kiselina, probiotici (Bifida, Lactobacillus, itd), prirodni peptidi, lipidi i mnogi drugi cutting edge sastojci, uz uporabu novih, inovativnih tehnologija, naći savršen par, pojačan učinak i višestruku dobrobit s dobrim starim i pouzdanim sastojcima koji nas uljepšavaju već stotinama godina.

Prirodna“ prevara

Tako su i „prirodni“ proizvodi također trend. Pojam i značenje „prirodne kozmetike“ uopće nije reguliran zakonom EU o kozmetičkih proizvodima stoga svatko u ovom segmentu može napisati što hoće. Tako nalazimo natpise da je proizvod gotovo potpuno prirodan, a sadrži mineralna ulja u prilično visokim količinama (MINERAL OIL, PARAFFINUM LIQUIDUM). No, mineralna ulja, kao i nafta, zapravo i jesu prirodni, no ono što čine koži i organizmu jest velika šteta. S druge strane, prirodni proizvodi za sada su prepoznatljivi samo po „crnoj listi“ sastojaka koje ne sadrže, no u mnogim slučajevima oni ne sadrže gotovo ništa hranjivo i zdravo za kožu. Ipak, najveći paradoks prirodnih sastojaka koje toliko (s razlogom) volimo jest da su oni aktivni, stoga nestabilni, stoga zahtijevaju više konzervansa od onih sintetskih ili štetnih.

Prava ljepota

Što je onda prava ljepota? To je harmonija našeg izgleda i naših odluka. To je ne zatvarati oči i ne okretati glavu jer ono što šteti našem okolišu nužno šteti i nama. Prava ljepota je dublja od kože, ona prodire u srce i dušu. To je sućut, ona istinska, a pored toliko izbora koje naše generacije imaju ispred sebe, zaista je grijeh okrenuti glavu, ne saznati, ne zanimati se i, na koncu, ne odlučiti se za ono što je bolje, humanije i zdravije.

Ovoga Božića neka prava ljepota bude poklon za cijelo čovječanstvo, jer „Ljepota će spasiti svijet“ – Dostojevski.

Sponzor članka BÔCASSY

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?