Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljekovite biljke - stoljećima u službi zdravlja

Foto: Promo
1/2
22.02.2021.
u 10:00

Terapijsku vrijednost valerijane i ostalih ljekovitih biljaka dobro su poznavali liječnici još od antike

Još od doba Grčke i Rima valerijana se koristila za ublažavanje simptoma tjeskobe, uznemirenosti i nesanice. Latinski valere znači biti snažna, biti zdrava. Kroz mnoga stoljeća valerijana je pomagala ljudima održati životni balans, čemu i mi svi danas težimo.

Terapijsku vrijednost valerijane i ostalih ljekovitih biljaka dobro su poznavali liječnici još od antike.

Stoljećima stjecano iskustvo primjene ljekovitih biljaka, dovelo je do razvoja suvremene fitoterapije i biljnih lijekova za uspješno liječenje različitih tegoba sa zdravljem.

Moderni stil i način života nas svakodnevno tjera do idemo naprijed brže i jače nego jučer. U kulturi instant rješenja, skloni smo posegnuti za sintetskim lijekovima za smirenje ili štetnim stimulansima, ne razmišljajući o njihovim negativnim učincima.

Zato se okreni prirodi. Ljekovite biljke pomažu u postizanju mentalne ravnoteže na prirodan način.

Sinergistički trio - valerijana, matičnjak i paprena metvica

Persen sadrži suhe ekstrakte korijena valerijane (Valeriana officinalis L.), lista matičnjaka (Melissa officinalis L.) i lista paprene metvice (Mentha x piperita L.).
Foto: Arena Hospitality Group

Valerijana ima sedativni učinak te poboljšava kvalitetu i trajanje sna. Njeno umirujuće djelovanje također opušta mišiće te povoljno djeluje na ublažavanje nemira i napetosti. Matičnjak se tradicionalno primjenjuje zbog svog sedativnog učinka, pospješuju probavu te smiruje nesanicu. Metvica opušta mišiće probavnog sustava, pospješuje rad jetre, smanjuje nadutost i pospješuje probavu.

Ova kombinacija biljaka čije se djelovanje međusobno nadopunjuju djeluje blago smirujuće te se kao takva tradicionalno koristi za smirenje i ublažavanje znakova blage i prolazne nervoze uzrokovane stresom i kao pomoć kod nesanice.

Prirodno rješenje na koje se možete osloniti

Persen je na tržištu prisutan dugi niz godina i predstavlja praktično i prirodno rješenje u borbi protiv svakodnevnih izazova koji pred nas stavlja moderan način života. Smirujuće i opuštajuće djelovanje Persena pomaže u postizanju životnog balansa, a noću olakšava usnivanje i smanjuje nesanicu. To su potvrdili i zadovoljni korisnici koji su odabrali Persen kao najbolji izbor na tržištu u kategoriji sredstava za smirenje, te je Persenu dodijeljen certifikat Best Buy Award Health 2020/2021.

Foto: Arena Hospitality Group

Persen je tradicionalni biljni lijek za primjenu kod naznačenih indikacija temeljenih na iskustvu dugotrajne uporabe. Persen je dostupan bez recepta, u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.  Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije