Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savršen početak dana

Lisnato punjeno začinjenim kajmakom ili kukuruzni kruh sa sirom i ljutom paprikom? Oboje, lijepo molimo!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
26.01.2022.
u 07:05

Kad se ne možete odlučiti što biste, najbolje je uživati u obje varijante. S ovim receptima dobro ćete se zabaviti, nećete potrošiti puno vremena, a ne znamo vam reći što je finije. Jednostavno - probajte sami!

Gastroblogerica Tatjana Miletić uvijek nas oduševi svojim receptima jer su jednostavni za pripremu i u većini slučajeva sadrže namirnice koje su vam uvijek pri ruci - baš kao što je slučaj s ova dva recepta. Jednostavno, obožavamo Tatjanin blog!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Lisnato tijesto punjeno začinjenim kajmakom

Sastojci (za 14 porcija):

1 lisnato tijesto

300 g kajmaka

sjeckani češnjak, količina po želji

začinsko bilje, kombinacija po želji

Pripema:

Lisnato tijesto razvaljajte valjkom. Kajmak začinite češnjakom i začinskim biljem pa ga premažite preko lisnatog tijesta. Tijesto zarolajte i narežite na 14 jednakih rolica. Rolice poslažite na lim prekriven papirom za pečenje i ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 20 minuta, izvadite iz pećnice i poslužite odmah. 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Kukuruzni kruh s cheddar sirom i ljutom paprikom

Premda se u tijesto za kruh dodaje i ljuta papričica, ne brinite, ta ljutina ne osjeća se toliko, već samo doprinosi boljem i intenzivnijem okusu ovog kruha. 

Sastojci:

100 g glatkog brašna

100 g integralnog brašna

100 g kukuruznog brašna

½ vrećice praška za pecivo

1 žličica šećera

1 žličica soli

2 jaja

200 ml mlijeka

125 g maslaca, otopljenog

150 g ribanog cheddar sira

1 sitno sjeckana, svježa, ljuta papričica

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte sve tri vrste brašna, prašak za pecivo i sol. Mikserom dobro sjedinite mlijeko, jaja, šećer i rastopljeni maslac pa smjesu dodajte suhim sastojcima i sve dobro umutite. Na kraju dodajte pola ribanog sira i sitno sjeckanu papričicu. U kalup stavite papir za pečenje, izlijte smjesu, pa pospite ostatkom sira. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno, dok kruh fino ne porumeni. Prohladite malo u kalupu pa izvadite kruh i poslužite ga dok je topao.

Komentara 1

VE
Ventilator2
09:06 26.01.2022.

Kaj nije bilo s vrhnjem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije