Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i lako

Limeni poklopci su vam zahrđali? Evo kako ćete ih očistiti s jednim proizvodom

shutterstock
02.10.2020.
u 07:00

Vlaga i voda glavni su uzroci nastajanja hrđe, ali ovaj prirodan sastojak će je jednostavno odstraniti.

Staklenke s limenim poklopcem bitne su u kuhinji za čuvanje namirnica, no nakon nekog vremena otkrivamo da poklopci krenu mijenjati boju i na njima se stvara hrđa. Iako postoji mnogo sredstva za čišćenje koji bi mogli riješiti problem, postoji jedan prirodan proizvod koji je iznimno učinkovit - bijeli ocat, prenosi MindBodyGreen. 

Sve što trebate napraviti je uzeti jednu krpu te je namočiti u malo bijelog octa. Zatim krpom dobro istrljajte sve hrđave dijelove limenih poklopaca te gledajte kako narančasta boja hrđe nestaje s njih. 

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte je koristiti za ovo:

1/6

Nakon toga poklopce operite deterdžentom za pranje suđa i toplom vodom te dobro osušite suhom krpom. Iznimno je važno da limeni poklopci budu u potpunosti suhi jer hrđa nastaje zbog vode.

Stiže novi zakon o cestovnom prometu: Uvode se kazne za električne romobile

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
08:15 02.10.2020.

Kažete vlaga i voda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije