Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAJAGOOGOO Povratak legendarne grupe

Limahlova frizura jača je i od glazbe

14.05.2009.
u 19:09

Predstavnik, prema mišljenju glazbenih kritičara, najstrašnije glazbene struje, novog romantizma s početka 80-ih godina, britanska pop-grupa KajaGooGoo vraća se nakon 25 godina šutnje na scenu.

Popularna limalka
Mladići čiji su hitovi “Oooh to be ah” i “Big Apple” žarili diskotekama prije četvrt stoljeća, britanskom turnejom koja bi trebala početi u rujnu, u punoj će se postavi vratiti i zapaliti obožavatelje. No i od njihove glazbe, čije su stvaranje okončali megahitom “Too shy” nakon kojeg se grupa 1983. raspala, veći utjecaj na mase imala je frizura njihova pjevača Christophera Hamilla Limahla.

Slavko Pintarić-Pišta i Lidija Asanović iz Srebrnih krila nosili su popularnu limalku.

Popularno nazvana limalka, većom brzinom od njihova zvuka proširila se planetom i našla na glavama brojnih zvijezda i anonimaca. Dojam uznemirenog pudla, kakav najčešće izaziva osoba koja tu frizuru nosi, postao je na neko vrijeme zaštitni znak Madonne i Cindy Lauper. S njom na glavi gitaru je još žešće svirao Keith Richards iz Rolling Stonesa, a svojedobno ju je prihvatio i George Michael.

Uznemiren pudl
Pa i vodeći lovac na plavuše, pjevač Rod Stewart s limalkom je našao sebe i ostao joj odan i danas. S povratkom KajaGooGooa, Limahl najavljuje i novi album kojem predviđa velik uspjeh, no limalka se možda ne vrati jer i on ima novog frizera.


I DOMAĆE ZVIJEZDE PALE SU NA TREND

Danas 50-godišnji pjevač grupe, Limahl, više ne nosi frizuru koja ga je učinila prepoznatljivim, a njome je utjecao i na naše zvijezde. Nosili su je članovi Srebrnih krila dok je s njima pjevala Lidija Asanović te Denis & Denis i Marina Perazić. U vis se dizala i kosa članova Prljavog kazališta, a neki poput Dražena Žerića, pjevača Crvene jabuke, ostali su joj odani do današnjih dana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije