Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAN SVAKE ŽENE

Lijek za nevjerojatno duge i guste trepavice uskoro u prodaji

15.01.2009.
u 23:01

Maskare koje čine „čuda“ i umjetne trepavice uskoro bi mogle postati stvar prošlosti jer u prodaju uskoro kreće prvi lijek za znatno duže, gušće i tamnije trepavice. Lijek Latisse nastao u SAD-u nanosi se svaku večer na korijen trepavica, a prvi rezultati vidljivi su  nakon četiri tjedna.
Nakon četiri mjeseca korištenja ove tekućine, vaše bi trepavice trebale biti 25 posto dulje, 106 posto punije i 18 posto tamnije tako da ostavljaju dojam kao da nosite umjetne.

Latisse je nastao prema istoj formuli kao i Lumigan, lijek protiv glaukoma nakon što su stručnjaci iz američke farmaceutske tvrtke Allergan primijetili da su pacijentima nakon tretmana Lumiganom trepavice postale dulje i gušće, odnosno da sastojci tog lijeka potiču rast trepavica. Allergan također proizvodi i najpopuarniji lijek protiv bora, Botox.

Očekuje se da će Latiss, koji u prodaju kreće krajem siječnja u SAD-u, također postati veliki hit – žene godišnje potroše tri milijarde funti na maskaru. Lijek će se moći dobiti na recept, a doza za mjesec dana stajat će oko 640 kuna. Do proljeća bi ovaj „čudotvorni“ tretman trebao doći i u Europu.

Naravno, i ovaj lijek, kao i svaki drugi, ima neke moguće nuspojave, a u ovom slučaju to su trajna promjena boje očiju te privremeno crvenilo, svrbež i tamniji kapci.  Ispitivanja su također pokazala da je efekt nestao nakon što su žene prestale koristiti tekućinu.
(K.B.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije