Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užasno

Liječnik djeci lažno dijagnosticirao rak kako bi ih poslao u svoju kliniku i tako zaradio!

Shutterstock
18.12.2019.
u 14:27

Lažnu dijagnozu postavio je gomili djece i to onu najgoru - rak. Plašio je roditelje time kako bi kupovali njegov lijek.

Liječnik Mina Chowdhury, vlasnik privatne klinike u Velikoj Britaniji rekao je jednoj majci da njezina kćer ima tumor u trbuhu koji će se, ako se ne liječi, proširiti. Još dvoje djece dobilo je njegovu dijagnozu, prenosi dailymail.co.uk.

Majka jednog djeteta ispričala je kako je Chowdhury zatražio njezino dijete da izađe van iz prostorije kako bi nasamo razgovarali. "Razgovarat ćemo o riječi na R.", rekao je. 

"Bila sam zaista šokirana da moje dijete ima rak. Kada sam ga zamolila da idem u Nacionalnu Zdravstvenu službu, odbio je rekavši da to nije opcija. Vjerovala sam mu da je moje dijete bolesno, nisam ispitivala puno." 

Svejedno, kada je odvela svoju kćer kod drugog liječnika nije bilo nikakvih naznaka niti simptoma raka koji je dijagnosticirao dr.Chowdhury. Njezina kćer patila je od vrtoglavice, gubitka vida, nesvjestice i gubitka kilograma, pa je majka vjerovala u dijagnozu. "Kada gledate svoju kćer tako bolesnu, a ništa ne ide na bolje, imate osjećaj da vam okreću leđa. dr.Chowdhury bio je jedini spreman pomoći. Uvjerio je majku da kćer treba test krvi koji košta 3245 funti (skoro 30 tisuća kuna) i ta treba putovati u London na MRI pregled.

Na svim pretragama djevojčici nisu našli rak. Majka je počela sumnjati, a služba liječnika je primjetila istu stvar kod još dva roditelja. 

Klinika liječnika Mine bila je u lošoj financijskoj situaciji, pa je na ovaj način odlučio zaraditi. Roditelje nije slao u državne bolnice jer im je obećao da će kod njega manje čekati nalaze i lijekove. 

Liječnika su tužili, ali negirao je optužbe i tvrdi da nije kriv. Presuda se čeka.

Ključne riječi

Komentara 7

TH
than
01:41 19.12.2019.

Nema ništa goreg od toga da roditeljima kažu da im dijete ima rak. Samo u tekstu je navedeno - " Liječnika su tužili, ali negirao je optužbe i tvrdi da nije kriv. Presuda se čeka. " Pa valjda je liječnik napisao nalaz. Uopće nije bitno gdje je slao koga. Ako je napisao da neko ima rak, a on ga nema to je dovoljno za dobiti na sudu. I volio bi pročitati koji se tu "lijek" protiv raka spominje. Nema lijeka protiv raka. Postoji samo borba koja je teška, ali ne i nepobjediva.

PR
prajdali100
20:25 18.12.2019.

Radi ovakvih manijaka,ubojica i silovatelja smrtna kazna je nešto sasvim prihvatljivo.

DD
dobar.d
00:00 19.12.2019.

Jel zna netko kako su zavrsili lijecnici koji su Vesni Balenovic lazno dijagnosticirali rak pluca? Brijem da je izio vuk magare...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije