Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDITE PAŽLJIVI

Liječnici upozoravaju: Oprezno s otvaranjem šampanjca!

Shutterstock
29.12.2019.
u 07:00

Budite oprezi kod otvaranja šampanjca ovih dana, pogotov u ponoć na Novu godinu, upozoravaju liječnici.

Ljudi ne razmišljaju da ih veselo otvaranje šampanjca tijekom blagdana može oštetiti do kraja života. Kirurg objašnjava kako možete na Novu godinu završiti na operacijskom stolu, a čak i potpuno slijepi ako vas pogodi čep boce, prenosi dailymail.co.uk.

Dr. Amir Hamid, specijalist za oči kaže da čepovi lete velikom brzinom, a na ovo upozorava od kada je Theo Campbell, zvijezda reality emisije Love Island otkrio da je slijep na jedno oko upravo zbog nesreće kod otvaranja šampanjca.

Foto: iTv

Ovaj 28-godišnjak doživio je nezgodu u kolovozu na Ibizi, brzo je prebačen u bolnicu, a prijatelji kažu da je izgledalo kao da mu je oko eksplodiralo.

Iako je uloga očne jabučice da štiti kosti oka, čepovi toliko brzo lete i jako su mali tako da pogode cijelo oko, pa je u nekim slučajevima potrebna i operacija.

Campbell je bio na dvije operacije i nosi povez preko oka od tada. 

Jedno istraživanje pokazalo je da je od 12 899 povreda oka glavni krivac bio upravo šampanjac.

Liječnici savjetuju da otvarate šampanjac mirno i polako bez puno mućkanja boce. Ako već želite potpuni doživljaj obavezno to radite kraj prozora, nikako uz zid ili neke predmete od koje se čep može odbiti. Naravno, pazite i da nema nikoga oko vas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije