Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za bolje zdravlje

Liječnica savjetuje: Donje rublje trebali biste obnoviti barem jednom godišnje

shutterstock
17.08.2020.
u 15:25

Donje rublje dulje vrijeme je u bliskom kontaktu s vašom kožom i intimnim područjima. Stoga dolazi u kontakt s puno mrtve kože s tih područja, kao i s bakterijama

Kada su u pitanju naše ladice za donje rublje, većina nas će imati nanizane parove koji više ničemu ne služe. Znate ono udobno donje rublje koje je izblijedjelo u pranju i ima rupice, ali bez obzira na sve, jednostavno se ne možemo oprostiti s njima. No, prema stručnjaku za higijenu, trebali bismo ih se riješiti nakon šest mjeseci i zamijeniti s novim parom, prenosi mirror.co.uk.

Liječnica Shirin Lakhani objasnila je kako bakterije mogu ostati u donjem rublju čak i nakon što prođu kroz perilicu rublja.

- Donje rublje dulje vrijeme je u bliskom kontaktu s vašom kožom i intimnim područjima. Stoga dolazi u kontakt s puno mrtve kože s tih područja, kao i s bakterijama - kako zdravim prirodnim bakterijama koje svi imamo, tako i s više opasnih bakterija koje mogu biti uzrok infekcija. Postoji istraživanje koje sugerira da čak i pranje donjeg rublja u perilici rublja ne može ga uvijek u potpunosti osloboditi od bakterija - otkriva Lakhani.

Stoga savjetuje da se donje rublje izbaci iz ormara i obnovi barem jednom godišnje. Iako za donje rublje koje se češće nosi za aktivnosti poput vježbanja u teretani, ona preporučuje i češće.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 2

80
803131
22:22 17.08.2020.

daj ne seri, treba ganosit dok se ne raspadne...!

DE
deda1234
05:22 18.08.2020.

Ja ga operem i nekoliko puta godišnje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije