Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brat i sestra Willow i Woody

Lezbijski par u razmaku od 13 dana dobio djecu od istog donora: Pronašle su ga na Facebooku!

Instagram/georgiaashfordsingerx_
24.06.2021.
u 15:30

Mislile smo da će ionako svaka prije trudnoće morati proći više postupaka umjetne oplodnje, rekla je Georgia, no već nakon drugog pokušaja zatrudnjele su obje

Willow i Woody Ashford-Singer su brat i sestra rođeni u razmaku od 13 dana; nakon što su njihove majke zatrudnjele otprilike u isto vrijeme i uz pomoć sperme istog donora kojeg su pronašle na Facebooku.

Par je naime mjesecima pokušavao s umjetnom oplodnjom na koju su išle obje žene, a šokirale su se kad su na kraju obje uspjele zatrudnjeti, i to u samo šest dana razlike. 

- Naše su se obitelji stalno šalile kako bi bilo 'fora' da obje istovremeno zatrudnimo, no nismo ni pomislile da će se to i dogoditi - ispričala je za Metro Georgia Ashford-Singer, koja je tri godine u braku s Becky.

Kad su se 2017. godine njih dvije upoznale, priča Georgia, prvo su bile prijateljice, no nakon nekog vremena započele su ljubavnu vezu. 

Brzo su, kaže, počele pričati i o djeci jer je Becky od svoje 18. godine očajnički htjela biti majka i nije htjela ni biti u vezi s nekim s kim to neće moći ostvariti.

Crtežima istražujem četiri generacije žene u svojoj obitelji

1/2

- Nakon što smo godinu dana bile skupa, počele smo razmatrati koje su nam opcije - kaže Georgia, a od početka su planirale da će trudnoću - ako do nje dođe uz pomoć donora i umjetne oplodnje - 'odraditi' Becky, no ubrzo su ih obeshrabrile visoke cijene postupka oplodnje u raznim privatnim klinikama u Velikoj Britaniji pa su se za pomoć obratile jednoj Facebook grupi u koju se javljaju muškarci koji žele biti donori.

- Željeli smo nekoga tko nema ozbiljnijih bolesti u obiteljskoj anamnezi, tko nije bolovao od spolno prenosivih bolesti, a ima i veliki broj spermija - rekla je Georgia, a fizički im je izgled, kaže, bio potpuno nevažan. 

Kad su pronašle idealnog kandidata, odlučile su da će ipak obje pokušati s oplodnjom,misleći da će ionako svaka morati proći više postupaka: ipak, već nakon drugog pokušaja Becky je saznala da je trudna: a šest dana kasnije, i njena partnerica. 

- Bile smo van sebe od sreće! - rekla je Georgia koja napominje da bi proces umjetne oplodnje trebao biti dostupan svima koji ga trebaju i žele, no ljudi iz LGBTQ zajednice, ističe, još uvijek prečesto nailaze na razne prepreke, jer im Britansko zdravstvo obično ne pokriva troškove postupka.

U većini privatnih klinika u Velikoj Britaniji jedan pokušaj, dodaje Georgija, košta više od 50.000 kuna (6.000 funti), zbog čega mnogi istospolni parovi odustanu od ideje o širenju obitelji.

Kod frizera je sjedila 13 sati, pa frizuru platila 12.000 kuna! Je li vrijedilo?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije