Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvor Veliki Tabor

LegendFest je jedna velika zaigrana pozornica

LegendFest
Foto: Promo
1/9
14.05.2018.
u 15:55

Festival će se održati 15.rujna 2018. u Dvoru Veliki Tabor, a posjetitelji će moći sudjelovati u nizu edukacija, predavanja, radionica za najmlađe te u bogatom zabavnom programu.

Održana je press-konferencija povodom prvog LegendFest festivala u Dvoru Veliki Tabor 9. svibnja 2018. godine, a odazvale su se brojne regionalne medijske kuće među kojima su i Večernji list, Zagorski list, Radio Stubica, Radio Zlatar i Zagorje Internacional.

Na press-konferenciji govore su održali Ivor Zidarić – predsjednik udruge Val kulture koja u nekoliko županija ima dugu tradiciju organiziranja ovog festivala, Sanja Škrinjar – voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Renata Dečman – voditeljica Dvora Veliki Tabor. Postavljena su pitanja o karakteru i programu festivala te pozitivnim učincima ovakve manifestacije na promociju nematerijalne baštine Krapinsko-zagorske županije, a javnost je pokazala izniman interes.

Foto: Promo

LegendFest ostvaruje odličnu suradnju s lokalnom zajednicom, stanovništvom te institucijama koje djeluju u gradovima domaćinima. Muzeji, turističke zajednice, medijski subjekti te razne privatne tvrtke pružile su veliku pomoć u organizaciji festivala. Veliki doprinos festivala je stvaranje prepoznatljivosti sredine odnosno mjesta u kojemu se festival odvija. 

LegendFest je jedna velika zaigrana pozornica na kojoj se posjetiteljima putem različitih vrsta umjetnosti prikazuju narodne predaje, mitovi i priče Hrvatske. Glazba, ples, kazalište, fotografija, predavanja i dr. čine LegendFest multimedijalnim i interaktivnim spojem prostora, vremena i stila. Cilj festivala je upoznavanje domaćih i inozemnih posjetitelja s bogatstvom hrvatske nematerijalne i materijalne baštine. Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama i pričama te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene.

Foto: Promo

Na press konferenciji okupljenima se ispred Udruge Val kulture obratio Ivor Zidarić. Objasnio je kako će se uz sam festival provesti i popratni projekti poput LegendArt, LegendExpo i LegendIn. – Temu koju smo odredili za prvi festival su coprnice. Priče, legende i mitovi o coprnicama, prvenstveno vezani uz Krapinsko – zagorsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme kao što su čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici, povijesne ličnosti... Očekujemo da će se u projekt uključiti brojne udruge i sudionici iz Županije, a planiramo i, ako sve bude uspješno, širenje i u druge gradove i općine, ali i u susjednu Sloveniju – naglasio je Zidarić.

Pozdravljamo ideju još jedne kulturne manifestacije koja bi, osim posjetitelja iz županije, mogla privući i znatan broj Zagrepčana i Slovenaca – istaknula je Škrinjar dodajući kako će se u organizaciju financijski uključiti i Općina Desinić te Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela.

Festival će se održati 15.rujna 2018. u Dvoru Veliki Tabor, a posjetitelji će moći sudjelovati u nizu edukacija, predavanja, radionica za najmlađe te u bogatom zabavnom programu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije