Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽILI POVIJEST

Legendarni sportaši i njihove frizure za pamćenje

Legendarni sportaši i njihove frizure za pamćenje
Foto: Wikipedia Commons Biser Todorov
1/4
30.10.2019.
u 08:57

Mnogi slavni sportaši trudili su se da ih osim po sportskom umijeću pamtimo i po zanimljivim frizurama

Legendarni kolumbijski nogometaš Carlos Valderrama u povijest je osim po neospornom nogometnom umijeću ušao i kao sportaš s jednom od najpamtljivijih frizura svih vremena. Imao je gustu afro frizuru obojanu u plavo koja je postala njegov zaštitni znak. I nakon što je završila njegova aktivna igračka karijera, mediji su pratili njegov život, ali i frizuru, pa je tako internet eksplodirao kada se Valderrama pojavio u javnosti s ispeglanom kosom. Svjetski mediji popratili su i kada se slavni nogometaš ošišao na kratko.

Jedna od zanimljivijih frizura u svijetu nogometa ali i šire bila je svakako ona Karla Del'Hayea. Njemački nogometaš koji je ušao u svijet profesionalnog nogometa 1973. godine u klub Alemannia Aachen, a igrao je još i za Borussia Mönchengladbach i Bayern Munich. Nosio je dužu plavu kosu sa šiškama koja se lagano uvijala i poduže svijetle brkove. Dužina kose je znala varirati pa je tako na fotografiji povodom prvenstva Euro 80. njegova plava kosa bila nešto kraća i razbarušena, no brkovi su bili uredni podšišani i na svojem mjestu.

Foto: Wikipedia Commons

Još jedno važno nogometno ime je Roberto Baggio koji je oduševljavao ljubitelje nogometa, ali osim po talentu i igračkim postignućima pamtimo ga i po doista ekstravagantnoj frizuri. Kratko podšišanu kovrčavu kosu slavni je talijanski nogometaš začinio dugačkim repom, koji je povremeno dao isplesti u sitne pletenice.

David Beckham je osim po nogometnoj karijeri, poznat još po mnogočemu. Ovaj britanski nogometaš i reprezentativac svoju je karijeru započeo 1993. godine u Manchester Unitedu, a karijeru je završio 20 godina kasnije u Paris Saint-Germainu. Osim po svojem igračkom umijeću poznat je i po tome što je u braku s Victorijom Beckham, članicom nekad megapopularne grupe Spice Girls, kao ljubitelj tetovaža, ali i kao modna ikona koji je na terenu svoj istančani osjećaj za modu pokazivao frizurom. Tako smo ga imali prilike gledati s dugom kosom do ramena često vezanom u repić, poluobrijane glave, a pred kraj karijere s i danas vrlo popularnom tzv. undercut frizurom, kada je kosa mašinicom kraće ošišana sa strane, a duža na tjemenu.

 

Popis slavnih nogometaških frizura ne bi bio potpun bez nekad vrlo popularne talijanke. Frizuru koja se često viđala na stadionima proslavio je fantastički talijanski nogometaš i reprezentativac Paolo Maldini koji je cijelu svoju karijeru proveo u dresu Milana. Kako je rasla njegova slava, rasla je i kosa, pa je tako talijanku, podužu kosu često krotio velikim količinama briljantina ili gela i trakicom koja je nestašne pramenove držala pod kontrolom. Talijanku su nosili i mnogi hrvatski nogometaši, uključujući Silvija Marića i Josipa Šimića, a nešto moderniju verziju te frizure i danas možemo vidjeti na glavi kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Ipak, uz dužno poštovanje talijanki, ne ponovila se, titula najslavnije nogometaške frizure pripada, a kome drugome nego nezaboravnoj fudbalerki. Prema nekim teorijama, kao inspiracija za ovaj look poslužila je frizura Davida Bowieja koju je još početkom sedamdesetih nosio kao Ziggi Stardust, a varijaciju fudbalerke nosio je i glazbenik i bivši član Beatlesa Paul McCartney.

Naprijed kratko - iza dugačko, frizuru su proslavili upravo nogometaši poput njemačkih reprezentativca Rudija Völlera i Olivera Kahna sredinom osamdesetih, ali trendu nisu odoljeli ni mnogi slavni glumci, pjevači i sportaši kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Pa smo tako neko vrijeme s fudbalerkom gledali i slavnog hokejaša Wayne Gretzkog, košarkaša Larryja Birda, tenisača Andrea Agassija, glumca Mela Gibsona i mnoge, mnoge druge. Iako većina dovodi u pitanje estetiku nekad globalno popularne frizure, i danas postoje festivali posvećeni fudbalerki na kojima se okupljaju ponosni ljubitelji ovog kultnog looka.

Ako vas je kojim slučajem ova galerija zanimljivih frizura inspirirala na promjenu, podsjećamo da nema dobre frizure bez čiste njegovane kose bez prhuti. Pa čak i ako se držite klasičnih frizura, za učinkovitu borbu protiv prhuti stručnjaci preporučuju Dercos liniju proizvoda koja je dostupna u ovlaštenim ljekarnama, a prikladna je i za žene i muškarce. Dercos šamponi rješavaju suhu i masnu prhut i uklanjaju 100 posto vidljive prhuti. Tako da, za koju god frizuru se odlučili, kosa bira Dercos.

Rješenje protiv prhuti - kosa bira Dercos

Dercos linija protiv prhuti sastoji se od četiri vrste šampona za svaki tip kose. Specijalizirani šamponi za rješavanje prhuti prilagođeni su svakom vlasištu, pa je tako u ponudi šampon protiv prhuti za normalnu ili masnu kosu, šampon protiv prhuti za suhu kosu, šampon protiv prhuti za osjetljivo vlasište bez sulfata te pilirajući šampon protiv prhuti koji je po svojoj namjeni piling šampon za uklanjanje prianjajuće prhuti.

Učinkovitost proizvoda provodi se putem sustavnog dermatološkog nadzora i procjenjuje pomoću kliničkih kriterija, instrumentalnih procjena i biološkog uzrokovanja. Proizvodi se ispituju pomoću stvarnih potrošača i na taj način se osigurava kvaliteta, sigurnost i učinkovitost u stvarnim životnim uvjetima.

Djelotvornost potvrđena od strane potrošača:

Vidljiva i trenutačna učinkovitost 96%

Sprječava ponovno pojavljivanje prhuti: 92%

Umirujuće djelovanje na kožu glave: 97%.

Čini se učinkovitiji u borbi protiv prhuti od drugih isprobanih tretmana: 91%*

* testirani potrošači - redovna uporaba - 2 – Italija

Sadržaj je nastao u suradnji s Vichyjem

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije