Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno dobri za zdravlje

Legendarni film Isijavanje troši najviše kalorija, a gledanje horora ima još dobrih strana!

IMDb
26.12.2019.
u 21:33

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Westminsteru dokazalo je kako strašni filmovi mogu pomoći ako želite skinuti koji kilogram

U istraživanju su sudjelovali pretplatnici na servis za filmove koji su pogledali deset različitih horora. Mjerili su im se otkucaji srca, količina udahnutog kisika i izdahnutog ugljičnog dioksida. Od svih deset filmova znanstvenici su utvrdili da film Isijavanje troši najviše kalorija, točnije 184 tijekom trajanja filma. To je jednako broju kalorija koji biste izgubili tijekom 40-minutnog brzog hodanja. 

Jedno je starije istraživanje iz 2003. godine na Sveučilištu Coventry dokazalo kako hororci pomažu imunitetu da se bori protiv bolesti i infekcija jer pojačava cirkulaciju u tijelu. Osim toga, pokazalo se da horoci poboljšavaju raspoloženje. "Istraživanje koje smo proveli pokazalo je kako izloženost negativnim stimulansima poboljšava raspoloženje", rekla je Margee Kerr, sociologinja koja se bavi istraživanjem straha za Viral Thread. Naravno, dodaje, to se samo odnosi na ljude koji vole ovakav žanr filma. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije