Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspiracija - mačka

Legendarna stilistica američkog Voguea dizajnirala za Balenciagu

grace coddington
Foto: Balenciaga
1/3
26.08.2012.
u 11:01

I dok se Choupette, mačka Karla Lagerfelda, naslikava po modnim časopisama, ona Grace Coddington našla se na Balenciaginoj torbi

Da, Karl Lagerfeld jest modni kralj, ali nije jedini kojeg u radu inspirira mačka. Kako se čini, ovaj trend raste, a svoju ljubav prema mački iskoristila je legendarana stilistica američkog Voguea i bivši mode Grace Coddington.

U suradnji s kreativnim direktorom Balenciage Nicholasom Ghesquiereom kreirala je limitiranu kolekciju torbica i šalova, a za to ju nadahnula, ni manje ni više, nego njezina mačka Pumpkin.

Sve je komade ilustrirala upravo Grace, a glavna zvijezda je njezina mačka koja nosi najpoznatije Balenciagine komade po kojima je ta kuća poznata. Naravno, u narančastoj boji (što je i njezina omiljena boja kose).

Za unikatnu torbicu potrebno je izdvojiti oko 6000 kuna, a Graceina limitirana kolekcija bit će puštena u prodaju 6. rujna, uoči Vogueove najvažnije modne večeri Fashion\'s Night Out, a manji broj torbica i šalova moći će se kupiti u Balenciaginim buticima u New Yorku i L.A.-u. Sve ima i humanitarnu notu jer 20 posto od ukupne prodaje otići će u The Animal Rescue Fund of The Hamptons.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije