Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRŠAVLJENJE

Lažna uzbuna zbog (ne) šetnih sastojaka zelenog čaja i kave

Dijeta
Arhiv VL-a
02.03.2010.
u 18:21

Sporni sibutramin zabranila je Europska agencija za lijekove, koja je u siječnju s tržišta povukla i lijek za mršavljenje

Budući da su pojedini mediji objavili kako je napitak za mršavljenje Leptin Green Coffee 800 zbog zabrane sastojka sibutramina povučen iz prodaje u Crnoj Gori, zaredale su reakcije distributera, ali i proizvođača. Tako je nezavisni dnevnik Vijesti objavio reagiranje proizvođača American Leptin Pharmaceutical Limiteda u kojem se, među ostalim, navodi “kako Leptin Green Coffee 800 i Leptin Green Tea ne sadrže sibutramin zbog kojeg je sanitarna inspekcija naredila da se ti dijetetski proizvodi povuku iz prodaje".

Potvrdili su to i naši distributeri sa sjedištem u Koprivnici preko kojih se ovaj napitak za mršavljenje može nabaviti i u Hrvatskoj.

– Naš proizvod nije sporan. Pri svakom uvozu prolazi provjere i za sada je sve u redu. Nikakve obavijesti nismo dobili od naših državnih službi u vezi s time – izjavila je Ema Jurić, vlasnica Emma Vite d.o.o., koja smatra da možda nije riječ o istom proizvodu.

Inače sporni sibutramin zabranila je Europska agencija za lijekove, koja je u siječnju s tržišta povukla i lijek za mršavljenje Reductil jer je ustanovljeno da povećava rizik za nastanak ozbiljnih kardiovaskularnih bolesti kao što su moždani ili srčani udar.

Proizvod je iz prodaje trenutačno povučen samo na području Crne Gore, a u nas je i u ostalim susjednim zemljama i dalje dostupan na tržištu.

Komentara 1

MA
Marko3911
00:54 26.05.2011.

Ljudi moji malo nisam umro od ove kave (green 800), kao prvo nazvao sam proizvođača i pretstavio se kao distributer. Kava dolazi iz Kine, košta 2,5 dolara u nabavi. Sigurno sadrži sibutramin. Je su mi simptomi bili isti kao ii kod uzimanja sibutramina. Marko Pintar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije