Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i lako

Lak za nokte vam se prolio po odjeći? Evo kako ćete ga jednostavno očistiti

shutterstock
15.05.2021.
u 07:00

Namakanje vode po mrlji na odjeći samo će pogoršati situaciju, stoga biste, što je brže moguće, trebali s odjeće skinuti veće dijelove laka

Kada lak za nokte prolijete na odjeću ili namještaj, često mislite da tu nema spasa i da je vrijeme da taj predmet bacite u smeće. No, to ne mora biti tako. Vašu odjeću možete spasiti, ali važno je zapamtiti da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje za Metro podijelili su dva jednostavna načina.

Metoda hlađenja
Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvakaće gume pomaže u njenom uklanjanju s odjeće, sada znate da isto možete napraviti i s lakom za nokte. Namakanje vode u lak za nokte na odjeći samo će pogoršati situaciju, stoga biste, što je brže moguće, trebali s odjeće skinuti veće dijelove laka te je staviti u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite o dojeće.

Svakodnevne situacije u kojima će vas `spasiti` običan lak za nokte:

1/8

Metoda odstranjivanja
Namočite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte te lagano tapšajte mrlju, nikako je nemojte trljati. Uvijek koristite odstranjivač bez acetona kako biste spriječili moguće oštećenje materijala. Nakon što se uklonili veći dio laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odjeće te stavite u perilicu rublja na hladno pranje.

Odlično rješenje za uredno slaganje tenisica koje može svatko napraviti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije