Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super!

Lak se s noktiju oguli već za dva, tri dana? S ovim ćete mu trikovima produljiti vijek!

Shuttershock
19.04.2021.
u 07:00

Kad su nokti slabi i lomljivi, lak će se lakše ostrugati, a dulje će na njima ostati ako u sebi sadrži i hranjive, hidratantne sastojke; što vrijedi i za bazni lak i za lak za završni premaz

Ako vam se događa da se istrošite za manikuru ili je sami doma napravite, a lak se već nakon dan ili dva počne gulit s noktiju, pogledajte ove savjete s kojima će lakovi duže biti postojani:

1. Izbjegavajte namakanje ruku u vodi (koliko možete) 

Nokti se, prema riječima vlasnice tvrtke Varnish Lane Lauren Dunnee, pod vodom šire, a namakanje im može iskriviti oblik.

- Osim toga, nokte s vremenom može učiniti krhkima i suhima - kaže Dunnee.

2. Nakon oblikovanja ispolirajte i površinu noktiju

Nakon što ih skratite i oblikujete, nemojte zaboraviti upotrebiti i turpijicu jer su nokti na površini grubi čak i kad se to ne vidi, a te grube nepravilnosti pomažu da se lak prije s njih skine.

Za poliranje Dunnee preporučuje staklenu turpiju za nokte kako biste bolje zagladili i njihove rubove, ali i zato što staklo zatvara keratinski sloj na rubovima nokta.

Foto: Shutterstock

3. Pazite da vam lak ne ostaje na kutikuli nokta

Lakše je ovo reći nego zaista lakirati nokat unutar njegovih rubova, no boja na koži kraj nokta brže se skida od boje na noktima, a na kraju 'povuče' i lak s nokta. 

Zato prije nanošenja osnovnog sloja s masnim balzamom očistite nokte, posebno okolnu kožicu, jer balzam djeluje kao prepreka između kože i nokta.

La Roche-Posay podiže svijest o važnosti zdravlja kože i utjecaju na kvalitetu života

1/9

4. Gurnite kutikulu put natrag

Ako ipak pređete kutikulu s lakom, lagano je s drvenim štapićem ili potiskivačem kutikule vratite natrag, da bi se oslobodilo prostora na pločici nokta.

- Pazite i na njegu kutikule, najbolje sa što masnijim proizvodima, a kasnije ostatke ulja očistite s prstiju, pranjem ruku ili sredstvom za skidanje laka, acetonom - kaže Dunnee.

5. Koristite lakove koji njeguju

Kad su nokti slabi i lomljivi, lak će se lakše ostrugati, a dulje će na njima ostati ako u sebi sadrži i hranjive, hidratantne sastojke; što vrijedi i za bazni lak i za lak za završni premaz.

Foto: Shuttershock

- Najvažniji je osnovni premaz jer on dodiruje nokat i kožu - kaže kozmetičarka Nadine Abramcyk, pa svakoj ženi preporučuje da ima barem jedan kvalitetni bazni lak, radije nego više 'loših'.

6. Ostavite lak da se potpuno osuši

Većina se lakova suši oko sedam do deset minuta, no često lak izgleda potpuno suh, ali se razmaže čim nešto uzmemo u ruke.

- Da bi lak ostao postojan, treba se stvarno dobro osušiti i dobro 'sjesti' na površinu nokta -rekla je Abramcyk, za Mind Body Green.

Slijedite ove korake za čistu i mirišljavu kupaonicu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije