Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kutjevo – ledene berbe

Kutjevo – ledene berbe
Foto: Promo
1/5
PR
Autor
PR članak
21.12.2017.
u 08:00

Vinarija Kutjevo je najveći i najnagrađivaniji proizvođač ovih vina u Hrvatskoj.

Vina ledenih berbi najjači su izražaj prirode koji grožđe predaje vinu. Nastaju iz grožđa koja se beru poslije uobičajene zrelosti, u fazi prezrelosti, kada je temperatura u vinogradu -7°C ili niža. Kutjevačko vinogorje ima duge i tople jeseni koje omogućuju da grožđe na nekim položajima ostane zrelo i zdravo do tih datuma. Takva vina su posebnost i u svijetu i svjetske ocjenjivačke komisije im daju najveće nagrade.

Vinarija Kutjevo je najveći i najnagrađivaniji proizvođač ovih vina u Hrvatskoj. Zbog bogatstva najfinijih mirisa i okusa preporuča se piti ohlađeno na 4-6°C,  kao najbolji aperitiv ili na završetku obroka uz slastice, iz malih uskih vinskih čaša.

Foto: Promo

Kutjevo Graševina ledeno vino 2009, gusto je, slatko i slasno i jako miluje osjetila. Osjete se kompoti breskve i kruške, te medne note livadskog cvijeća. Plemenita plijesan kojom su bobice bile obložene podsjeća u vinu na karamel i sušene smokve. Vino je to za veliko uživanje i pije se u jako malim količinama samo, a slaže se i s voćnim slasticama.

Kutjevo Traminac ledeno vino 2011, vino je slatko, sirupasto i gusto, izrazite pitkosti. Prevladavaju mirisi na sušenu kamilicu, cvjetni med te kompote dunje i kruške koji se međusobno isprepliću te postupno otvaraju. Vrlo je snažnog okusa koji dugo traje. Takav cvjetni bouquet je upravo ono što oduševljava i najzahtjevnije ljubitelje vina. U svijetu je malo vinogorja u kojima uspijeva ovako veliko vino.

www.kutjevo.com

Želite prijaviti greške?