Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Kuharica otkriva kako pravilno pripremati meksičku hranu: Obratite pažnju na ove korake

shutterstock
07.05.2021.
u 07:00

Ako pripremate tortilje, tacose ili enchilade, poslušajte ove savjete kuharice.

Pripremate tematsku večeru za prijatelje i odlučili ste se za specijalitete iz Meksika? Prije nego krenete na posao pročitajte savjete kuharice i blogerice Karle Zazuete za pripremu tacosa, enchilada, taquitosa i tortilja koje je otkrila za Daily Star.

Kuhajte sve sami
Umake za tortilja čips i neko jelo možete pronaći na polici gotovo svake trgovine, ali kuharica predlaže da ih pripremite sami kako bi se što bolje upoznali s ovom egzotičnom kuhinjom. Osim što je ukusniji, domaći umak može biti i jeftiniji.

Koristite svježe povrće
Ovim trikom postići ćete intenzivan i autentičan okus u meksičkim jelima. Svježa, sirova rajčica, čili, paprika... Kupite sve na tržnici i narežite samostalno.

Superbaka (71) provodi 20 sati tjedno u teretani i diže 115 kilograma:

Budite jednostavni
Možda mislite da, čim pripremate neku nepoznatu kuhinju, trebate ulagati puno novaca, vremena, paziti na svaki komadić kako će biti narezan... Pogrešno, kuharica savjetuje da stvari pojednostavite. Ne morate ni komplicirati sa začinima - malo rajčice, čilija, korijandera, luka i jelo će biti odlično.

Meksička hrana ne mora nužno biti ljuta
Jedan mit u koji mnogi vjeruju je da je meksička hrana strašno ljuta, ali to uopće nije tako, tvrdu Karla. Stavite manje čilija ili ljutog umaka ako niste ljubitelj ili ako pripremate ova jela i za djecu - ispast će jednako dobro, bez brige.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije