Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Kuhajte već danas: Rog paprika ima više vitamina C od naranče, evo recepta za pikantnu juhu

11.02.2019.
u 11:18

Rog paprika povoljno utječe na cijeli imunološki sustav, a za mrkvu također znamo da osim što je zdrava jača i naš imunitet, pomaže u očuvanju vida

Rog paprika, ima mnogo više C vitamina nego limun ili naranča, sadrži elemente koji na naš organizam djeluju kao antiseptik, diuretik i antidepresiv.

Jako finu aromu razvijaju upravo tijekom pečenja ili roštiljanja i baš zbog toga ih je dobro prethodno zapeči kako bi juha dobila veću kremoznost i aromatičniji miris. Bit će vam ukusna čak i ako niste ljubitelji ili ljubiteljice ljutine (nikakav problem, juhu pripremite na isti način, ali izostavite ljutu papričicu).

Rog paprika povoljno utječe na cijeli imunološki sustav, a za mrkvu također znamo da osim što je zdrava jača i naš imunitet, pomaže u očuvanju vida i preporučena je u mnogim prehranama za oboljele od raka, piše Kreni zdravo portal. 

Mrkva, osim što obiluje beta karotenom, vitaminima K, C, E, B1, B2, B3, B6, folnom kiselinom, fosforom, kalijem, manganom i molibdenom. Također obiluje vrijednim antioksidansima – karotenoidima, hidroksicinamičnim kiselinama i antocijaninima.

Kada konzumiramo začinjenu hranu mozak misli da jedemo nešto vruće i pokušava ohladiti svoje tijelo. Zbog toga se naše tijelo može početi znojiti kako bi smanjilo temperaturu. 

Recept za 4 tanjura aromatične i ukusne juhe od rog paprike i mrkve pročitajte na portalu Kreni zdravo

Pogledajte i video Jednojajčani blizanci pokazai kako pušenje utječe na izgled

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije