Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon se osjeća slobodno

Kućanica misli da sve žene trebaju ostati kod kuće, ne raditi i razmaziti svoje supruge

BBC
22.01.2020.
u 15:36

Ostavila je posao u marketingu kako bi postala tradicionalna kućanica i sada provodi dane kod kuće - kuha, čisti i pazi da dom bude u dobro stanju za nju, njezinog supruga i sina.

Alena Kate Pettitt zamijenila je sastanke s kolegama s daskom za peglanje i kaže kako nikada nije bila sretna kao sada, kada živi kao u pedesetima, prenosi LADBible.com.

Foto: BBC

Koliko je sretna govori i činjenica da je pokrenula akademiju 'The Darling Academy' u kojoj savjetuje žene kako da postanu tradicionalne kućanice. Njezina stranica poručuje: "Možda ste primijetili novi pokret žena koje sebe nazivaju tradicionalnim kućanicama. To su žene koje su sretne da u današnje vrijeme ostaju kod kuće i razmaze svoje muževe kao da je 1959. Ponosna sam članica kluba i voljela bih s vama to podijeliti."

Alena kaže kako se odlučila pobuniti protiv modernog društva jer je odrasla u 90-tima, a kultura u to vrijeme bila je takva da su žene mogle raditi što su htjele. 

Foto: BBC

"Izlazile smo van, svađale se s dečkima, bile neovisne, ali ja sam se osjećala izostavljeno. Ono što sam htjela je život kao u 50-tima ili 60-tima. Odrasla sam sa samohranom majkom koja je morala raditi, ali i brinuti o kući - tada sam shvatila da ne želim takav život. Pobuna je počela kada sam upoznala svog sadašnjeg muža koji je jako tradicionalan i mislim da je samo to još probudio u meni. Rekao mi je da zna da želim muškarca koji će brinuti o meni i uz kojeg ću se osjećati sigurno. Bila sam sretna što je napokon netko to prepoznao i što mogu biti svoja."

Alena je, uz brigu o kući, napisala i dvije knjige - 'Žene kao mi' i 'Engleska etiketa'. 

Naše kumice s Dolca govore o tome kako je ženama bilo nekada, a kako je danas:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Mentat
Mentat
16:17 22.01.2020.

Velika većina žena želi sigurnost, obitelj i ugodan dom. Ali. Velika većina žena je anksiozna, depresivna, niskog samopoštovanja i nezadovoljna. Zašto? Jer im se feminizam nameće kao rješenje za probleme koje prije nisu imale.

DM
drazen.muhvic
19:24 22.01.2020.

Ova je pukla ko brus!!! Da je pukla ko kokica bilo bi neke koristi od nje, ali od puknutog brusa nikakva korist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije