Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MSC Meraviglia

Krštenje najvećeg broda izgrađenog za nekog europskog brodovlasnika

MSC krstarenja
Foto: MSC Krstarenja
1/2
19.06.2017.
u 11:56

MSC Meraviglia je nova perjanica flote, 13. brod unutar kompanije MSC Cruises i prvi od 11 novogradnji koje kompanija očekuje u narednih 10 godina, a sve to u okviru investicijskog plana od €9 mlrd.

Floti MSC Krstarenja pridružila se ljepotica brod MSC Meraviglia čije će obilježavanje krštenja uveličat svjetski poznata ikona i kuma svih brodova MSC flote, Sophia Loren.

Foto: MSC Krstarenja

MSC Meraviglia svojom ukupnom bruto težinom od 171.588 GRT i kapacitetom od 5.714 putnika najveći je brod ikada izgrađen za jednog europskog brodovlasnika, MSC Cruises, te je najveći brod izgrađen u 2017. godini.

MSC Cruises, najveća privatna kompanija za kružna putovanja na svijetu i tržišni lider u Europi, Južnoj Americi i Južnoj Africi domaćin je glamuroznog događanja u Le Havreu na kojem nazoče vrhunski međunarodni izvođači, posebni gosti i predstavnici vlasti, ključni partneri iz turističkog sektora, mediji iz cijelog svijeta i menadžment kompanije MSC Cruises kao i menadžment MSC grupe, vlasnik i osnivač kompanije Gianluigi Aponte s obitelji.

"Imamo ambicioznu viziju za budućnost, a MSC Meraviglia označava početak tog puta za našu kompaniju", izjavio je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik kompanije MSC Cruises. "Iz toga razloga večeras je izuzetan trenutak za sve nas u MSC-u jer svjedočimo prvom brodu naše nove generacije".

"Novi brodovi koji pristižu tijekom narednih deset godina osmišljeni su s namjerom da uključe inovativnost u proizvodnju i dizajn te implementiraju najnovije tehnologije kako bi stvorili nezaboravan odmor na moru svakom gostu bez obzira na uzrast. MSC Meraviglia je prvi koji oživljava viziju destinacije unutar sebe".

MSC Meraviglia je nova perjanica flote, 13. brod unutar kompanije MSC Cruises i prvi od 11 novogradnji koje kompanija očekuje u narednih 10 godina, a sve to u okviru investicijskog plana od €9 mlrd.

Sam brod i večerašnji događaj inspirirani su svjetskim čudima, jer Meraviglia doslovno znači čudo. Voditelj ceremonije bit će najomiljeniji europski komičar, Gad Elmaleh. Publiku će zabavljati poznati umjetnik Patrick Bruel, koji će izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama. Ambasadori dobre volje iz UNICEF-a Kids United nastupit će kao promotori mira i tolerancije u svijetu.

Krunski trenutak večeri bit će parada brodskih časnika kao i rezanje vrpce od strane Sophije Loren i razbijanje boce šampanjca od pramac brod te veliki vatromet. Gospođa Loren održava blisku vezu s kompanijom MSC Cruises već više od deset godina, još kada je postala kuma brodu MSC Lirica 2003. godine. Od tada do danas kuma je bila svakom brodu MSC-a, njegujući iste vrijednosti kao i MSC Cruises, odanost, jedinstvenu ljepotu, talent i elegantan stil.

Kako bi zaokružili večer, poznati kuhar Hélène Darroze, nositeljica 2 Michelinove zvjezdice, stvorila je izuzetan VIP jelovnik za sve goste. Jelovnik povezuje ono najbolje iz francuske i britanske kuhinje koji stvara jedinstven i elegantan doživljaj svim posjetiteljima. MSC Cruises i kuhar Darroze planiraju zajedno proširiti partnerstvo kroz buduće razdoblje.

MSC Meraviglia najveći je brod izgrađen u 2017. godini koji može pristati u većinu svjetskih pomorskih luka. Neke od jedinstvenih značajki brod su:

Svjetski poznata akrobatska skupina Cirque du Soleil s dvije Cirque du Soleil predstave osmišljene samo za goste MSC Meraviglie koja će se izvoditi dva puta tijekom večeri tijekom šest noći tjedno, gdje će gosti moći uživati u jedinstvenoj priredbi i večeri ili samo priredbi i koktelu.

Širok izbor barova i restorana, 12 restorana i 20 barova.

Kao obiteljska tvrtka pazimo na svaki detalja za naše najmlađe putnike i povećavamo zabavne sadržaje za obitelji.

MSC for Me, novo digatalno iskustvo osmišljeno za goste koji žele iskoristiti svoj odmor i biti povezani s brodom i posadom tijekom cijelog krstarenja.

MSC Yacht Club područje s proširenim sadržajima, od sada se prostire na tri palube i nudi razne privatne sadržaje i naravno, neizostavnu uslugu butlera tijekom cijelog dana.

Najdulji LED ekran na moru, duljine 80 metara prikazuje mediteranski stil u svom punom sjaju, dizajniran je s ciljem biti društveno središte broda.

Udoban i inovativan smještaj ispunjava svaki zahtjev putnika. MSC Cruises njeguje filozofiju kako je putnik u središtu svega te slijedom navedenog u ponudi gostima nudi 10 različitih tipova kabina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije