Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL NA HVARU

Voljeli bi od svojih 'malih gradova' napraviti i državu

festival
Foto: Festivalska arhiva
1/2
20.07.2015.
u 20:30

Farosu se ove godine pridružila i Jolha. Već su napisali 20-ak priča i pjesama, a pripremaju i predstave na temu obitelji

Volio bih da nikne što više ovakvih malih gradova pa da napravimo i malu državu – kaže Kristijan Kiki Ugrina, začetnik i voditelj Festivala dječjeg stvaralaštva “Mali grad Faros” u Starom Gradu na Hvaru, koji se ove godine održava šesti put. Djeca na radionicama uče kako nastaju kazališne predstave, razvijaju pod stručnim vodstvom maštu i kreativnost, i to na otoku s bogatom kazališnom tradicijom.

– Najveća je novost to što se paralelno, po istom principu i pod istim vodstvom, održava i festival “Mali grad Jolha” u susjednoj Jelsi. Tema ovogodišnjih festivala je obitelj, a vrijedni mali autori već su napisali dvadesetak priča i pjesama. Većinu su i oslikali za slikovnicu – kaže poznati glumac.

Festival je počeo 3. srpnja i potrajat će do 15. kolovoza. Pripremaju se i predstave s obitelji kao središnjom temom, a u kolovozu će se održati radionica animiranog filma u suradnji s filmsko-kreativnim studijom Vanima iz Varaždina. Tvrtka Miš iz Zagreba i ove godine u sklopu festivala upriličuje izložbeno-prodajne sajmove knjiga u Jelsi, Starom Gradu i Hvaru. U gostima u Starom Gradu i Jelsi bilo je kazalište za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić s predstavom “Svaki pas ima svoj dan” i projekcijom filma “Sve što vidiš istina nije”. Pokazali su ih i u Bolu na otoku Braču, čiji Centar za kulturu surađuje s festivalima. Organizatorima pomažu i Grad Stari Grad, Turistička zajednica Jelsa, Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Helios, AGM i drugi prijatelji festivala.

Djeca uživaju! – oduševljen je Ugrina.

>> Kristijan Ugrina: Idila s klincima u Starigradu na Hvaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije