Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet slastica

Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
31.07.2021.
u 07:00

Ovaj genijalan kolač sastoji se od tri dijela, ali priprema je brza i jednostavna. Ako volite jabuke uživat ćete u svakom zalogaju, a imate li u obitelji one koji izbjegavaju ovo zdravo voće napokon ste riješili i taj problem!

Gastroblogerica Tatjana Miletić na svom blogu MyTastyPot dijeli zanimljive recepte kojima je teško odoljeti, pogotovo kada vidite genijalne fotografije istih. Danas donosimo jedan lagani desert koji će, vjerujemo, nestati u trenu jer je spoj sastojaka neodoljiv - kokos, keksi i jabuke.

Kora:
350 g plazme ili nekog drugog mljevenog keksa
3 žlice kokosova brašna
250 ml slatkog vrhnja

Nadjev:
600 ml mlijeka
puding od vanilije
1 žumanjak
5-6 žlica šećera
prstohvat praha vanilije
20 g maslaca

Nadjev od jabuka:
maslinovo ulje
2 veće jabuke
šaka suhih bijelih grožđica (30 g)
1 žličica cimeta
3 žlice smeđeg šećera
malo listića kokosa za dekoraciju

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:
Za ovaj kolač bilo bi dobro da imate kalup za torte. Za koru pomiješajte plazmu sa slatkim vrhnjem i ubacite kokosovo brašno. Sve dobro sjedinite i ubacite u kalup, tako da ga prstima utisnete u njega. Tijesto stavite u hladnjak dok pripremate nadjeve. 500 ml mlijeka stavite da zakipi, a za to vrijeme dobro promiješajte u posebnoj posudi puding sa 100 ml mlijeka, šećerom, prahom vanilije i žumanjkom.

Maknite mlijeko s vatre kada proključa i lagano ulijevajte pripremljeni puding uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i nastavite s neprestanim miješanjem još nekoliko minuta. Ostavite nadjev da se malo prohladi pa prelijte preko kore.

Sve zajedno vratite na 15 minuta u hladnjak da se stegne, taman koliko vam treba da pripremite nadjev od jabuka. Jabuke narežite na kockice pa ih u tavici na malo maslinova ulja pirjajte, a potom dodajte šećer da ih malo karamelizirate.

Zatim dodajte suhe grožđice i žličicu cimeta i dinstajte još desetak minuta. Prelijte preko nadjeva i ostavite u hladnjaku da se malo stisne (nekih 30 minuta). Prije služenja kao dekoraciju preko jabuka možete posipati listiće kokosa.

Ne možete odoljeti slatkišima? Niste vi krivi, stvar je u genetici:

1/7

Sanjali ste zmije? Pogledajte što to može značiti.

Komentara 1

MO
montello
14:06 31.07.2021.

Mljac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije