Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski odmor

Kreće sezona skijanja. Za uživanje u Alpama i radostima na snijegu dovoljno je skoknuti u Sloveniju

Zimski odmor
Foto: Promo
1/6
10.12.2019.
u 10:30

Skijanje nije bez razloga mnogima omiljeni zimski odmor.

Skijanje nije bez razloga mnogima omiljeni zimski odmor. Bijeg iz grada i užurbane svakodnevice, uživanje u zasniježenim planinama, čudesna priroda i fantastičan pogled s planinskih vrhova i naravno, sportske aktivnosti na snijegu izvrstan su izbor za punjenje baterija. Za nezaboravan zimski doživljaj ne morate putovati u razvikana skijališta u Francusku ili Italiju, dovoljno je uputiti se u susjednu Sloveniju na Golte, 1600 m visoku krašku planinu u slovenskim Alpama, poznatim još pod imenom Savinjske Alpe. Skijalište Golte udaljeno je svega 80 kilometara od graničnog prijelaza Hum na Sutli i 150 kilometara od Zagreba, a do samog skijališta je moguće doći gondolom iz mjesta Žekovec.

Posljednjih nekoliko godina na glasu je kao najbolje slovensko skijalište. Osim što ima 12 kilometara najbolje uređenih staza u Sloveniji, popularnost temelje na činjenici da je skijalište prilagođeno za obitelji s djecom, sa školom skijanja i snowboardinga, mnoštvom sadržaja kako za djecu tako i za one starije, ali i na tome što je prilagođeno kako početnicima tako i iskusnijim skijašima. Skijalište ima tri žičare, dvije vučnice i pokretnu traku za djecu pa na stazama nema dugih čekanja. Skijalište ima sustav umjetnog zasnježivanja, pa nema straha da snijega neće biti, ovdje se sezona skijanja otvara među prvima i u prosjeku traje 120 dana.

Foto: Arena Hospitality Group

Ne manje važno, na skijalištu se nalazi hotel s četiri zvjezdice s vrhunskim wellnesom, vanjskim bazenom i najvišom knjižnicom. Parkiralište je u podnožju, a do hotela se dolazi gondolom, najdužom u Sloveniji. U krugu hotela smješteni su novoizgrađeni i prekrasno uređeni apartmani, primjereni za obitelji, a gosti apartmana mogu koristiti hotelske sadržaje. U hotelu izrazito drže do visoke razine usluge, stoga su posebno ponosni na svoje profesionalno osoblje, koje govori i razumije hrvatski, uvijek je nasmijano i spremno priskočiti u pomoć.

Svega desetak minuta hoda od hotela, nalazi se Mozirska kuća, jedan od najstarijih planinarskih domova u Sloveniji, smješten na južnoj padini Boskovca na nadmorskoj visini od 1.356 metara. Planinarski dom ima restoran s tradicionalnim specijalitetima i nekoliko soba u kojima se može prespavati. Izrazito je popularna noćna šetnja od hotela do Mozirske kuće, doista nezaboravno iskustvo i uživanje u romantičnom planinskom ugođaju. Na početku sezone je popularno obilazak božićne bajke u Mozirskom gaju, udaljeno samo pet minuta od parkirališta (donja postaja gondole).

Foto: Arena Hospitality Group

Nakon cjelodnevnog uživanja na snijegu važno se okrijepiti, a gosti mogu isprobati lokalne specijalitete među kojima treba izdvojiti Savinjski želudac, ukusnu suhomesnatu delikatesu od svinjskog mesa i slanine, pripremljena po tradicionalnom štajerskom receptu. Sladokusci će uživati u ajdniku, savinjskoj piti napravljenoj od ajdovog brašna i meda. Ovaj kraj poznat je i po savinjskom pivu, proizvedenom od savinjskog hmelja i savinjske vode, u kojem je najljepše uživati uz pogled na savinjske Alpe ili savinjsku dolinu. Ljubitelji čajeva će pak ugrijati fantastični alpski čaj pripremljenog od planinskih trava.

Foto: Arena Hospitality Group

Skijalište Golte ima dugačku tradiciju i ove godine obilježava okruglih 50 godina postojanja. Tim povodom pripremili su 50 različitih zabavnih programa, pa će tako gosti uživati u koncertima, nastupima DJ-eva i komičara, degustacija hrane i pića, predstavljanju lokalnih seoskih gospodarstava, skijaškim utrkama, animacijskim programima na skijalištu i još mnogo dodatnih sadržaja. Ako ste zaboravili nešto od opreme kod kuće, ne trebate se uzrujavati. U sklopu skijališta je vrhunski opremljena trgovina sa skijaškom opremom i ski servisom. Ako još uvijek dvojite kamo se uputiti na skijanje ove godine, ovaj raj na zemlji u obližnjoj Sloveniji sasvim sigurno je mjesto koje će ispuniti sva očekivanja i u koji ćete se uvijek rado vraćati.

Sadržaj je nastao u suradnji s Golte

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije