Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kraljica jezera - novi projekt kulturnog turizma

Top Terme Topusko
Foto: Promo
1/5
06.07.2018.
u 09:00

7. i 8. 07. 2018. - nesvakidašnja i atraktivna dvodnevna kulturno-turistička manifestacija donosi koncertno, gastro i eno doživljaje, glazbene i plesne atrakcije, neponovljivu i originalnu crosstrail utrku...

Korijeni hrvatske i europske kulture isprepliću se vidljivo i u ovom kraju gdje je prije dva stoljeća svojim dolaskom austrijski car Franjo I. potakao izgradnju i razvoj termalnog lječilišta. U sinergiji prirode, prostora i čovjeka ova velika obljetnica donijela je poveznicu univerzalnih vrijednosti povijesti i kulture. Osnovni koncept eventa temelji se na turizmu doživljaja namijenjenog svim generacijama dok sama dvodnevna manifestacija nudi sadržajan i privlačan turistički produkt glazbeno-scenskog, sportsko-rekreacijskog, gastronomskog i eko-eno-etno programa.

Foto: Promo

Top Terme Topusko ovim projektom šire turističku i kulturnu ponudu i stvaraju dodatnu prepoznatljivost kako bi osmišljeni i brojni programi za posjetitelje iz zemlje i inozemstva postali zapaženi društveni događaj. Partneri programa među kojima su Sisačko-moslavačka županija, Općina Topusko i turističke zajednice grada i regije prepoznali su i podržali inicijativu koja bi vrlo brzo mogla postati zapaženi brand kontinentalnog turizma.

Dolazak u Top Terme Topusko prigoda je za upoznavanje povijesti jednog dijela Hrvatske u kojem su obitavali Rimljani i francuzi Napoleonovog vremena,a svoje mjesto u potrazi za zdravljem nalazila banica Sofija Jelačić. Brojne su slavne ličnosti otvorile vrata neobično lijepog kraja, a ugodu prirode i termalnog mora oduševljeno doživljavali i časnici monarhije.

Foto: Promo

No Topusko nisu samo ljekovite vode pa je ovovremenska priča pod imenom „Kraljica jezera“ nastala iz legende o postanku jezera i zatočenoj djevojci koja je zazivala oluju pa je od njenih od čijih je suza i oluje nastalo jezero. Nesvakidašnja i atraktivna dvodnevna kulturno-turistička manifestacija donosi koncertno, gastro i eno doživljaje, glazbene i plesne atrakcije, neponovljivu i originalnu crosstrail utrku, natjecanje Kraljica Kayaka i besplatnu poduku veslanja kajakom, spoj glazbe i teatra, ekshibicije karatea i sinkro plivanja, konobu i klapu, vinsku šetnicu, riznicu zdravih proizvoda, alka bike show, fiš piknik, rimski vrt, termeland za djecu, špancir povijesnicu, ples i pjesmu tradicijske baštine i rijetko doživljena dva dana ljetnog spektakla.

Foto: Promo

Gosti različitih programa su brojni od poznatih umjetnika poput Sandre Bagarić u ulozi Kraljice jezera pa do njezinih prijatelja koji joj se pridružuju u glazbeno-scenskom programu Tvrtka Stipića, Darka Domitrovića, vokalne skupine DiM, mažoretkinja Glinskih banica, Damira Zagoršćaka i Marijana Popovića te predstavnika brojnih udruga koji sudjeluju u spektaklu što ga režira Vjeko Kušan, autor projekta. Svoj obol eventu dat će i Glazba Vrbovec i mažoretkinje, klapa Kamik, sinkro,karate i hokejaški klub iz Siska,plesači kluba Harmony iz Zagreba, plesne grupe osnovne škole, srednjoškolci u Jelačićevom banskom vremenu.

Sve to i program+prijenos nogometne utakmice Hrvatska-Rusija. Partneri su i Hrvatski kajakaški savez i hrvatski radioamaterski savez s velikim edukativnim projektom, New Balance group i brojni drugi sudionici fešte koja počinje u poslijepodnevnim satima, a završava kasno u noć. Sve se možda najbolje može iščitati iz gesla manifestacije “Doći sa smješkom,otići s osmijehom“.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije