Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživajte

Kralj svih doručaka: Dobro jutro uz jaje Florentina s mladim špinatom!

Danijel Berković/Pixsell
02.06.2020.
u 07:00

Ovaj klasičan recept donosimo vam iz rovinjskog restorana Adriatic, a idealan je za savršeni početak vikenda ali i bilo koji drugi dan u tjednu kad se želite osjećati poput pripadnika aristokracije.

Za pripremu ovog jela potreban vam je svježi mladi špinat (prvo rezanje) i potpuno svježa jaja, po mogućnosti iz organskog uzgoja.

Jaje Florentina s mladim špinatom

Sastojci za 4 osobe:

4 ploške kruha za tost bez kore

4 domaća jaja

300 g svježeg mladog špinata (primo taglio, prvo rezanje)

maslinovo ulje, sol, papar

Foto: Shutterstock

Za umak:

1 žlica limunova soka

2 žumanjka

malo bijelog vina

85 g tekućeg maslaca (nipošto ne smije biti topao)

Foto: Shutterstock

Priprema:

Posve mladi špinat okrenite par puta u tavi na maslinovu ulju koje ste aromatizirali krupnom morskom solju. On je toliko mlad da će odmah uvenuti pa ga nemojte dugo držati na toplini. Pripremite umak holandez tako da žumanjke zagrijavate na pari uz stalno miješanje dok ne postanu gusti. Zatim dodajte vino, tekući maslac, sol, papar i sok od limuna. Miješajte na pari dok ne dobijete kremasto-pjenastu smjesu. Za poširanje jaja trebaju vam dva lončića. U jednom zakuhajte vodu i dodajte vinski ocat kako se jaja ne bi razišla. Dodajte jaje koje ste pažljivo razbili i oblikujte ga žlicom da se ne raziđe. Kuhajte minutu i pol pa preselite u drugi lončić u kojem je voda topla, ali ne kipi, da se skuha do kraja. Poširano jaje premjestite na tanjur, prelijte umakom holandez i poslužite s tostiranim kruhom. Začinite paprom i ukoliko ste u prilici ukrasite grančicama lavande.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije