Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola

Krajnik: Kuhao sam i za Juliju Timošenko, a sushi je bolji nego u Zagrebu

Križevci, Calypso restoran
Foto: Srđan Hebar
1/3
09.11.2017.
u 09:22

Riba sa žara – 60 kuna, a “Dry Adge Beef Burger” 33 kune. Kuhar Stanko Krajnik (43) u centru Križevaca radi sjajno, isplati se ovamo doći iz metropole samo na klopu

Istraživač dubina Jacques Cousteau proslavio se ploveći na preuređenom američkom minolovcu “Calypso”. No, u centru Križevca, također u “Calypsu”, ali restoranu, kuhar Stanko Krajnik (43) – ne ide nikamo. Dolaze k njemu. Predsjednici, premijeri, gradonačelnici, župani... Važnije, domaći, poput nas. Željni jeftine i dobre klope.

– Čuj, cijeli sam život u ovoj kući u centru. Tu je nekad bila trgovina autodijelovima. Baš je skladište bilo tu gdje nam je sad kuhinja. S tatom Đurom, kao klinac, dolazio sam tu po gume za auto.

Za Yugo?

– Ne, za stojadina – kaže smiješeći se Krajnik. No, i rijetki njegovi gosti znaju da je kuhao za slavnu ukrajinsku premijerku...

– Kuhao sam za Juliju Timošenko. I to kada je bila na Jadranu na odmoru. Znaš kako je, radi se o visokim sigurnosnim standardima. Prošlo je od toga nekoliko godina, ali dugo nisam smio o tome govoriti – kaže tiho Krajnik.

– Ni sam nisam znao za koga ću kuhati, bila je to tajna. Radio sam za nju dok je bila na odmoru, a prvih par dana pila je samo – shakeove. Nisam imao što kuhati. Srećom, upoznali smo se, vjerovala mi je, pa su mi rekli da imam otvorene ruke i kuham što god želim. Radio sam joj razna riblja jela, eto i tuna koja je u “Calypsu” na meniju, ista je kakvu je jela Julija Timošenko – kaže ponosno Križevčanin.

Križevci, Calypso restoran
1/3

Restoran vodi sa suprugom Miljenkom (35).

– U braku smo gotovo 17 godina! Ja i dalje radim kao prodavačica cipela. Kad nisam u smjeni, dođem pomoći Stanku. Da to ne radim, ne bih ga ni vidjela, pa on i ne izlazi iz kuhinje – kaže Miljenka.

Stanko u šali nastavlja:

– Moja je supruga kao Al Bundy, najbolja je prodavačica cipela u Hrvatskoj! – hvali je.

Restoran u centru Križevaca mjesto je kamo dolaze mnogi. I iz metropole. Riječ je o fusion restoranu, ima svega, osim pizze, a rade i – sushi.

– U krugu od 60 kilometara, jedini smo restoran koji radi sushi. Neki nam kažu da je bolji nego u Zagrebu, čak idu i toliko daleko da tvrde da je sushi bolji nego onaj koji su jeli u New Yorku. Ne znam... Trudimo se. Istina, bila je tu majstorica sushija Olexandra Stepanova koja radi u Japanu. Deset dana učili smo od nje tajne sushija – priča vlasnik i kuhar te pokazuje na društvo u kuhinji, na kuhare Valeriju, Elviru i Valentina. Kuhaju sjajno, za sjajne cijene. Konkretno – orada sa žara (300-400 grama) s prilogom za 39 kuna, file soma s umakom od kopra 32 kune, sarma 30, a BBQ Ribs 36 kuna. To je u Zagrebu teško naći. 

Komentara 1

SV
svojaja
10:03 09.11.2017.

Svaki normalan profesionalac sto drzi do sebe bi se posramio da je nesto radio za tu ukrajinsku mafijasicu, ratnu profiterku, sto je pokrala vlastiti narod zajedno sa gangsterima sto su izveli drzavni udar narodu u zemlji, ili bi to presutio,, a ne se hvalisao po medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije