Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TikTok video

Kovrčanje bez topline: Frizer pokazao kako s čarapama napraviti kovrče i 'valove' u kosi

TikTok/mattloveshair
03.02.2021.
u 15:26

Najbolje bi bilo da ovu metodu napravite navečer i prespavate, a tek ujutro razdvojite pramenove prstima.

Uvojci i kovrče bez topline nisu sami po sebi novost, no kovrčanje kose s čarapama je ideja rođena za vrijeme lockdowna, kao zdrava alternativa raznim uređajima za uvijanje ili kovrčanje kose. 

Stilist za kosu Matt Newman kaže kako je riječ o svestranom triku s kojim možete 'popraviti' kratku i blago valovitu frizuru, ali i definirati jako kovrčave uvojke, ne koristeći pritom vruća pomagala koja kosi štete.

Pogledajte u videu:

@mattloveshair

Reply to @leanndraserrano I followed @mel_dancer_ #sockcurls technique🙌🏻 but on dry not damp hair #curlinghair #bouncyhair

♬ SexyBack - Justin Timberlake

Newman kaže da je frizuru najbolje raditi dok vam je kosa još vlažna od pranja, a u svom je videu prvo s običnim ukosnicama čarape pričvrstio za kosu pri tjemenu, po jednu sa svake strane glave i to tako da im otvor bude okrenut prema dolje, odnosno da visi s glave.

Kosu je prvo podijelio na dva dijela, a onda oba poput pletenica 'ispleo' oko čarapa, sve do vrhova.

- Nakon toga svaku čarapu 'preokrenete' kao da spajate par, tako da kosa ostane unutra, pa zatvorite s elastičnom gumicom - objasnio je.

Ibsenov "Neprijatelj naroda" u ZKM-u

1/1

Tako ih se, kaže, ostavi osam do deset sati (najbolje preko noći), a kad ih ujutro skinete, prstima počešljajte pramenove kako biste razdvojili uvojke. Newman kaže da je tad dobro koristiti ulje ili serum za kosu kako bi ona bila sjajnija, a posebno pažnju treba obratiti na vrhove.

Za 'opuštenije', labavije kovrče savjetuje da odaberete deblji par čarapa i labavo omotate kosu oko njih, a za guste definirane kovrče savjetuje skroz tanke čarape (može i odrezane najlonke), koje čvrsto isprepletete s kosom.

Frizer je za Mind Body Green objasnio da se s ovom frizurom možete i poigrati tako da umjesto na dva, kosu podijelite na četiri jednaka dijela. 

- Možda će vam trebati malo vremena i prakse da u ovome postanete brzi, ali isplati se jer čarapa neće oslabiti strukturu dlake, koliko god puta radili ovu frizuru - zaključio je.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 28. siječnja 2021.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije