Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci savjetuju

Koronavirus na mobitelu može preživjeti i do 9 dana: Evo kako ga očistiti

shutterstock
11.03.2020.
u 14:13

Prije nego što počnete 'scrollati' društvenim mrežama, očistite svoj mobitel ili tablet jer se koronavirus na njima može zadržati i do 9 dana.

Prema jednom istraživanju iz Njemačke, koronavirus može preživjeti na metalu, staklu i plastici (svi materijali od kojih su napravljeni mobiteli) i do 9 dana, prenosi New York Post. Zato stručnjaci savjetuju da svoje mobitele čistite svaki put kada dođete izvana, a evo i kako.

Uzmite tekućinu koja sadrži 0.1 posto natrijevog hipoklorita ili 62 do 71 posto etanola (glavni sastojak većine gelova za dezinfekciju). Nemojte je izlijevati direktno na ekran, već koristite mekanu krpu koju ćete namočiti tekućinom. 

Lagano prebrišite ekran u trajanju od jedne minute.

Kako pravilno oprati ruke pogledajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar ShuPac
ShuPac
15:18 11.03.2020.

prema jednom istraživanju osobe koje čitaju tekstove jednog dnevnog RH portala u prosjeku postaju 9 puta gluplji nakon čitanja.

DU
Deleted user
15:24 11.03.2020.

Znanstveno je dokazano da je svako treće piskaralo jedanko glupo kao i prva dva...

VO
volina
15:00 11.03.2020.

Prije ulaska u kuću ja svoj ajfon bacim a sutra ujutro idem kupiti novi. I tako svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije