Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite zdravi

Koronavirus donio i povećanu brigu oko zdravlja: Evo kako poboljšati imunološki sustav

shutterstock
13.03.2020.
u 10:10

Zbog koronaviruse poduzimaju se razne mjere, a što vi možete napraviti da biste se zaštitili?

U današnje vrijeme kada ljudi kupuju zalihe hrane i mrko gledaju svakog tko ne pere ruke ili kašlje, možda se pitate što sve možete napraviti kako bi ostali zdravi. Jedna od stvari je poboljšati stanje svog imunološkog sustava, a za metro.co.uk jedna nutricionistica podijelila je svoje savjete.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako biste se zaštitili od virusa:

Iako za koronavirus ne postoji određeni lijek ili način kako se ne zaraziti, možete smanjiti šanse za  oboljenjem tako što ćete svoj imunološki sustav držati u najboljem stanju. Hannah Richards, nutricionistica, rekla je: "Ne postoji cjepivo, a rekli su nam da su povećana higijena i temeljito pranje ruku najvažnije stvari koje možemo raditi. No, postoji li još neki način kako se zaštiti od koronavirusa?"

Jedenje zdrave i svježe hrane skuhane doma jedan je od načina za poboljšavanje imunološkog sustava. Hannah preporučuje jedenje što više voća i povrća te izbjegavanje smrznute i brze hrane. Također je važan kvalitetan san jer se tijelo oporavlja za vrijeme spavanja pa je važno svaku noć dobiti barem osam sati sna.

Preporučila je i uzimanje cinka, jer se cink preporučuje kod normalne prehlade i gripe jer smanjuje trajanje i djelovanje bolesti. Također se preporučuje konzumiranje hrane bogatom vitaminom C ili konzumacija samog vitamina C. Tako je potrebno jesti što više voća i povrća te piti cijeđene sokove.

Alkohol i cigarete su jedne od stvari koje bi se za vrijeme zaraza trebale izbjegavati jer oni ugrožavaju imunološki sustav. Također bi se trebao izbjegavati odlazak u teretanu, ne samo zato što su prljave i izvor zaraza, pretjerano vježbanje povećava razine kortizola koji smanjuje obranu imunološkog sustava. Trebali biste smanjiti stres i paniku jer oni također ugrožavaju imunološki sustav.

Saznajte kako se zaštititi od koronavirusa:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije