Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeni desert

Koristite se ovim trikovima kod pripreme palačinki i uvijek će ispasti savršene!

Shutterstock
04.12.2020.
u 14:30

Možda jesu jednostavan desert, ali ima tu puno trikova kojima se trebate koristiti da ispadnu savršene.

Mnogi misle da su palačinke jednostavan desert i da tu nema puno mudrosti. Djelomično je to istina, ali opet, koliko god se jednostavno pripremale, treba se koristiti nekim trikovima i znati neke osnovne stvari kako bi ispale ukusne i sočne.

Za početak važno je da znate koji sve sastojci idu u smjesu. Jaja, brašno - najbolje bi bilo pomiješati glatko i oštro - mlijeko, mineralna voda, prstohvat soli, žlica ruma koji će, osim dodavanja arome i okusa spriječiti da se palačinke lijepe, malo limunove korice, aroma vanilije, nekoliko žlica šećera i žlica ulja. Na 250 - 300 g brašna koristi se 2 jaja, a omjer mlijeka je odokativan. Ipak, nemojte pretjerivati s njim jer bi palačinke mogle biti žilave.

Jako je bitno kojim redoslijedom ih dodajete. Prvo trebate pjenasto umutiti jaja, a onda dodajte mlijeko, i nakon miješanja sve suhe sastojke. Smjesu trebate dugo miješati kako biste izbjegli stvaranje grudica. Na kraju još dodajte mineralnu vodu i sve začine. 

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Vječno pitanje je čime se ta smjesa treba umutiti - mikserom ili pjenjačom?
Bake i mame će vam uvijek odgovoriti pjenjačom. Potrebno je dugo i snažno miješanje koje može biti naporno, ali svejedno, nemojte se odlučiti za mikser jer nikada nećete tako dobro pokupiti ostatke brašna i drugih sastojaka sa stijenki zdjele.

Kada ste ih jednom počeli peći imajte na umu da ih ne smijete okretati prerano i da se okreću samo jednom! Kada rubovi poprime zlatno-smeđu boju i pojave se mali mjehurići, tada je vrijeme za okretanje - u suprotnom će palačinka popucati.

Uvijek ih pecite na jakoj vatri, u tavi koja je namijenjena za palačinke i s malom količinom ulja.

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti savršene:

1/6

Komentara 3

TR
trnjanac
22:04 04.12.2020.

Kaj god,znaci da smo delali palacinke na krivi nacin 60 godina

VK
vk52
20:05 04.12.2020.

Natalina muti jaja.

MO
montello
18:09 04.12.2020.

palačinke s marmeladom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije