Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Korisni trikovi za čišćenje kupaonice: Sve što vam treba već imate doma

shutterstock
06.07.2020.
u 07:00

U svega nekoliko minuta vaša kupaonica biti će čista i mirisna.

Kao jedna od najviše korištenih soba u kućanstvu, nije ni čudo da se kupaonica brzo zaprlja. Bez obzira na to čistite li je svaki dan ili je dubinsko čistite jednom tjedno, čišćenje kupaonice ne mora biti naporan i dugotrajan posao. S ovim jednostavnim trikovima, vaša kupaonica bit će kao nova u svega nekoliko minuta, a trebaju vam samo proizvodi koje sigurno već imate, prenosi Real Simple.

Zahod očistite votkom

Ako imate jeftinu votku koju ne znate kako biste iskoristili, upotrijebite je za čišćenje i dezinfekciju zahoda. U zahod natočite oko 120 ml votke te pustite da odstoji neko vrijeme, a zatim pustite vodu. Ona će spriječiti nastajanje kamenca i oštećenja u zahodu, a  možete je iskoristiti i za dezinfekciju daske.

Za prozore i ogledalo iskoristite limun i mineralnu vodu

Limun u sebi sadrži prirodna sredstva čišćenja i izbjeljivanja, a u mješavini s mineralnom ili destiliranom vodom on postaje odlično sredstvo za čišćenje prozora. U praznu bocu sa sprejom natočite vodu te dodajte jednu žličicu limunovog soka.

Polirajte dječjim uljem

Ako su vam pipe ostale bez sjaja, pomoći će vam dječje ulje. Samo stavite nekoliko kapi dječjeg ulja na krpu od mikrovlakana i dobro ispolirajte pipe u kupaonici.  

Napravite sredstvo za čišćenje od octa

U jednoj boci sa sprejom pomiješajte jabučni ocat i vodu, u jednakim količinama. Ovo sredstvo za čišćenje učinkovito je na gotovo svim površinama. 

Odčepite odvode sodom bikarbonom

Uz to što je odlična za čišćenje kamenca u tušu i prljavštine između pločica, soda bikarbona učinkovita je za odčepljivanje odvoda. Samo je naspite u svoj odvod, a zatim polijte vrućom vodom i riješit ćete se sve prljavštine.

Stručnjak otkriva zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije