Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljaac!

Kora na pizzi vam je gnjecava i mekana? Jednostavan trik pomoći će vam da ostane hrskava

shutterstock
02.02.2021.
u 16:30

Važno je da para i vlaga lagano odlaze od ispod pizze.

Pizza je jedno od najlakših jela za napraviti kod kuće, ali ponekad sitne greške mogu uništiti sve.Tako se lako može dogoditi da vam tijesto prilikom pečenja postane mekano i gnjecavo, ali jedan korisnik Reddita otkrio je jednostavan trik s kojim ćete to spriječiti, kako piše Mirror.

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi:

1/5

Naime, važno je da dopustite pari da izlazi iz pizze tijekom pečenja te da se ne zadržava ispod tijesta. Stoga narežite pizzu tijekom pečenja, a ne nakon i koru posložite da stoji jedna na drugom komadu, tako da nije sasvim ravna na posudi za pečenje. Para i vlaga tako lagano izlaze od ispod pizze, a tijesto ostane hrskavo i ukusno.

When taking the pizza out of the oven, stack the pizza slices so the Crust doesn't become soggy. The gap below the Pizza allows the steam to escape. from r/foodhacks

Drugi korisnici također su podijelili svoje trikove za dobivanje hrskave kore. Tako je jedan korisnik otkrio: - Uzmite veću posudu za pečenje! Zagrijte tijesto, a zatim stavite malu količinu vode u posudu za pečenje daleko od pizze i poklopite. Tako će para otopiti sir do savršenstva, a kora će ostati hrskava. -

Odličan trik kojim možete jače ugrijati prostoriju, ali ne i povećati račune!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar lasta mala
lasta mala
20:47 02.02.2021.

Malo mlijeka u tijestu.Ostalo je klasika u kojoj uživam.

MO
montello
18:02 02.02.2021.

mmmmmmmmmljac obozavam pizzu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije