Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imajte mjeru

Koliko preparata za njegu koristite? Ne treba pretjerivati

maska za lice
Foto: Thinkstock
23.04.2014.
u 19:00

Iako količina ovisi o dužini i gustoći kose, i u njezi kose vrijedi pravilo - manje je više!

Lice: Osim preparata koji sadrže faktor za zaštitu od sunca (koji se ne koristi dovoljno), većina žena koristi prevelike količine proizvoda za njegu lica.

Posljedice ove navike? Akne, zatvaranje pora i, u slučaju seruma, iritacija kože. Dovoljno je veličine grozda.

Kosa: Iako količina ovisi o dužini i gustoći kose, i u njezi kose vrijedi pravilo - manje je više! Pretjerane količine kreme i pjene za oblikovanje, seruma za sjaj kose, kao i regeneratora, mogu ubrzati proces mašćenja kose i gubitak volumena.

Osim toga, uporaba prevelike količine šampona uvjetuje dugo ispiranje, a to isušuje kosu i može oštetiti kutikulu vlasi (naročito ako je voda previše topla). Stručnjaci kažu da je bolje oprati kosu dva puta manjom količinom šampona.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Tijelo: Dok uporaba velike količine gela/pjene za tuširanje može isušiti kožu, u primjeni hidratantnog losiona/mlijeka za tijelo i sredstva za zaštitu od sunca nikada ne možete pretjerati.

Količina koja je manja od one koja stane u čašicu za žestoka pića (to je mjera kojom se ravnaju stručnjaci za njegu) može narušiti optimalnu djelotvornost sredstva za zaštitu od sunca.

>>Klasično vs. trendi? Otrkivamo razlike tradicionalnih i novih proizvoda

>>Za pravilnu brigu o koži bitno je da ne preskačete ova 3 koraka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije