Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbili mitove

Koliko je važan seks ženama u srednjim godinama? Više nego što mislite, tvrdi istraživanje

shutterstock
21.10.2020.
u 22:56

Istraživanje se provelo na 3200 žena, a u cilj je bio otkriti kako su se njihove seksualne želje mijenjale tijekom ulaska u menopauzu.

Niska energija, nizak libido i ukupan nedostatak spolnog nagona često su povezani sa starenjem. Unatoč raznim mitovima, studija Sjevernoameričkog društva za menopauzu dokazuje da godine ne moraju utjecati na seksualni život žena, prenosi MindBodyGreen.

Istraživanje se provelo na 3200 žena, a u cilj je bio otkriti kako su se njihovi spolni nagoni mijenjali tijekom ulaska u menopauzu te što žene u srednjim godinama žele od svog seksualnog života.

Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a ni jedno nisu - usne:

1/7

Mnoga su istraživanja pokazala da je način na koji žene vrednuju seks povezan sa spolnom funkcijom. Suhoća rodnice, što može dovesti do bolnog seksa, i smanjenje razine estrogena, što može smanjiti libido, dva su uobičajena simptoma menopauze koja su dovela do uvjerenja da žene u srednjoj životnoj dobi jednostavno ne žele seks. Međutim, to nije istina.

Ovo istraživanje otkrilo je da je četvrtina žena još uvijek zainteresirana za seks tijekom srednjih godina, a gotovo polovica (45%) žena zainteresirana je za seks u ranim srednjim godinama. 

Također su otkrili da je oko 45 posto žena seks u ranim srednjim godinama bio iznimno važan. Za 27 posto žena ostao je važan i tijekom kasnijih godina, dok za 28 posto žena više nije imao toliku vrijednost.

- Za razliku od prethodnih studija koje izvještavaju da se važnost seksa smanjuje kako žene ulaze u srednju životnu dob, otkrili smo da je za četvrtinu žena seks i dalje vrlo važan u tom periodu - rekla je autorica studije i liječnica Holly Thomas. 

Štoviše, žene koje su seks smatrale važnim, uglavnom su imale i veće seksualno zadovoljstvo.

Gotovo upola manji broj sklopljenih brakova ove godine u Hrvatskoj: Više je građanskih nego crkvenih!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije