Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češće nego što mislite

Koliko često mijenjate pidžamu? Stručnjaci otkrili kada bi trebalo

Shutterstock
24.03.2021.
u 07:00

Jednom tjedno, svaka tri do četiri dana ili svaki dan?

S obzirom da je nose samo tijekom noći, mnogi ljudi misle da pidžamu ne treba prati prečesto, ali stručnjaci za pranje odjeće iz IceWear tvrtke kažu da je to potpuno pogrešan stav i navika.

Kako prenosi The Sun, rekli su da bi pidžamu čak trebalo prati češće nego traperice i majice - i to svaka tri do četiri dana. U najgorem slučaju, treba je oprati jednom tjedno.

Stomatolozi otkrili: Ovo je najgore vrijeme za pranje zuba!

Harpa Gretarsdóttir, stručnjakinja za modni marketing objasnila je da se pidžama ubraja u donje rublje koje nosimo šest do osam sati tijekom noći, a iako smo netom prije oblačenja otuširani, znojimo se i tako stvaramo idealno mjesto za bakterije.

Ako se pojačano znojite, Harpa kaže da pidžamu trebate mijenjati svaku večer, a ako se tuširate prije spavanja možete je mijenjati jednom tjedno. Ipak, najbolja opcija je presvući se u novu svaka tri do četiri dana kako biste izbjegli kožne bolesti, osip te stvaranje bakterija.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5
Ključne riječi

Komentara 5

CA
cavecanem
09:22 24.03.2021.

Jurice što ćeš ti biti kad narasteš? Stručnjak za mijenjanje pidžama bako. Ma sunce bakino.

ID
ivo.dzinic
08:51 24.03.2021.

Koliko puta trebamo mjenjati pidzamu mi koji spavamo u gacama.

MO
montello
18:19 24.03.2021.

1 tjedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije