Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Ana Lendvaj

Kolekcija širokog raspona emocija posveta je ženama koje se usude biti drugačije

Zagreb: Juraj Zigman dobitnik je modne nagrade Ana Ledvaj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
21.03.2019.
u 23:29

Večeras se na Bipa Fashion.hr-u dodijelila modna nagrada Ana Ledvaj, a najuspješnijim kreatorom hrvatske scene proglašen je Juraj Zigman.

Kolekcija koja je jedna posveta vremenu, trenutku, ali i ženama koje se usude biti drugačije. Kolekcija koja pokazuje širok raspon emocija i kreativnih rješenja, koja pokazuje pomak u vlastitom kreatorskom razvoju i koja pokazuje koliko daleko kvaliteta može ići. Sve su to odlike zbirke modnih kreacija Juraja Zigmana koji je na Bipa Fashion.hr-u primio Modnu nagradu Ana Lendvaj.

Modno hrabra kolekcija

– Ana je moj rad pratila od samih mojih početaka. Uvijek je davala konstruktivnu kritiku i iskreno se nadam da će nova generacija modnih kreatora imati svoju Anu Lendvaj koja će se baviti njihovim radom, a ne pizdarijama – u svom je stilu prokomentirao svoju nagradu Juraj Zigman.

 

Da je konkurencija bila jaka, a odgovornost odabira ogromna, potvrdio je i žiri koji su činili modne novinarke Večernjega lista Maja Car, Vesna Blašković, Bojana Radović te vanjski suradnici Nenad Korkut i Saša Joka. Lanjska je godina na hrvatskoj modnoj sceni bila itekako plodna i šarolika, ali žiri je ipak Zigmana nagradio istaknuvši kako je time nagrada došla u ruke autoru koji je u svojoj modnoj viziji dao najviše i otišao najdalje.

– Zigmanova kreacija je ekstravagantna, hrabra i pokazuje osobu koja još uvijek modno raste – komentirala je pobjednika Večernjakova novinarka Maja Car. Druga je ovo po redu dodjela nagrada u čast prerano preminule doajenke modnoga novinarstva koja je etablirala hrvatsku modnu scenu, a s posebnom emocijom prisjetio je se i Nenad Korkut.

– Ovogodišnji prvi dan proljeća posebno je emotivan. Prije dodjele ove nagrade, u MSU-u je otvorena izložba posvećena Ivani Popović. Dva su to velika imena hrvatske mode, a svaka na svojoj strani ostavila je veliku prazninu svojim preranim odlaskom – rekao je Korkut.

Podstrek mladim kreatorima

– Ana je ostavila dubok trag, i to ne samo kada je u pitanju moda, nego i cijela kultura, a to pokazuje i raspon tema o kojima je voljela pisati. Ona je bila dobri duh Večernjega lista i siguran sam da nas sad odozgo gleda pa ću je pozdraviti na njoj svojstven način i samo reći: bokić – poručio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjega lista koji je Zigmanu i uručio nagradu.

Zagreb: Juraj Zigman dobitnik je modne nagrade Ana Ledvaj
1/19

Ana Lendvaj o modi je, govori Bojana Radović, kao Anina dugogodišnja kolegica, znala ono što zapravo nitko u ovoj zemlji nikada neće znati. Ona je bila idealna u tome da modu stavi u kontekst pop kulture, a prva ju je uvela i na stranice dnevnoga tiska.

– U svojim kritikama bila je analitična, ali je svojim ogromnim modnim znanjem sve što napiše jako dobro znala potkrijepiti, a to je ono što modi daje ljepotu – rekao je Saša Joka. Jednako kao što je Modna nagrada Ana Lendvaj jedan od ljepših hommagea koje ova duhovita novinarka, koja je mladim kreatorima uvijek davala vjetar u leđa, može imati, isto tako je i podstrek svim kreatorima da nastave koristiti modu kao medij kojim obogaćuju domaću scenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije