Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovisi o hormonima

Koje je doba dana najbolje za seks? Evo što kažu stručnjaci

Shuttershock
23.01.2022.
u 21:11

Nakon orgazma mozak ispušta koktel hormona koji su zaslužni za dobro raspoloženje, poput serotonina i oksitocina, kaže seks stručnjakinja, zbog kojih osjećamo i veću privrženost partneru

Jeste li se ikad pitali kad se najbolje seksati, u koje doba dana ili noći?

Seksualna terapeutkinja Tammy Nelson kaže da to ovisi o željama svakog pojedinca odnosno para, ali ističe kako svaki dio dana ima svoje prednosti. 

 Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a nisu – usne!

1/7

Vjerojatno su svi čuli za prednosti jutarnjeg seksa: od počinjanja dana ugodnom 'tjelovježbom', pa do benefita pojačanog lučenja serotonina odmah na početku dana. A u jutarnjem je seksu, kaže Nelson, bitna i razina testosterona.

- Prirodno je razina testosterona najviša ujutro, što je jedan od razloga jutarnje erekcije - rekla je i dodala da je zbog svega navedenog za one koji rano ustaju seks izvrstan način da započnu dan.

 

S tim se slaže i seksualna edukatorica Gigi Engle, no napominje i da seks odmah ujutro ima i neke nedostatke. Kad se tijelo tek probudi, kaže, sinapse nam još ne rade punom snagom, a organizam je još neko vrijeme u 'načinu mirovanja' i ne osjeća seksualni podražaj kao u skroz budnom stanju. 

- Mnogi ujutro više vole polako ustati, popiti kavu, otuširati se i oprati zube, a dok se sve to napravi, seksualna želja nestane - kaže  Nelson, no napominje kako ni seks na kraju napornog dana nije uvijek idealan . 

- Idealno bi bilo pronaći neko vrijeme kad obje možete predahnuti od dnevnih obaveza, ali da još niste iscrpljeni i da vas ne ometaju posao i obiteljski život - kaže Nelson, a Engle ističe neke prednosti seksa prije spavanja.

- Nakon orgazma mozak ispušta koktel hormona koji su zaslužni za dobro raspoloženje, poput serotonina i oksitocina - kaže ona, pa ćete se neposredno prije spavanja dobro osjećati, a osjećati ćete i privrženost prema partneru.

Uz to ćete si, dodaje Engle, uvođenjem večernjeg seksa uvesti i nešto čemu se možete preko dana radovati.

Najbolje doba dana za seks je, slažu se obje, onda kad se poželite seksati, a otkrivanje kad je vama i partneru seks najbolji može vas samo zbližiti.

- Orgazam može popraviti cirkulaciju, podići imunitet i smanjiti stres - zaključila je Nelson za Mind Body Green, pa sigurno ne postoji 'loše vrijeme za seks...'

Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
16:08 24.01.2022.

Jutro najbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije