Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolja opcija

Kiselo vrhnje možete napraviti vrlo jednostavno kod kuće - treba vam 3 sastojka

Shutterstock
08.01.2021.
u 09:30

Priprema ne traje dugo, ali trebate se malo strpjeti prije degustacije.

U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće - od početka do kraja - kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje - treba vam svega tri sastojka!

Uzmite sljedeće stvari:
1/4  šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja

Napravite fritule u svoja četiri zida: U videu pogledajte nekoliko savjeta s kojima će ispasti savršene

Priprema:
Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku - možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti - i eto kiselog vrhnja!

Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!

1/8

Komentara 5

Avatar Keep_calm
Keep_calm
21:28 08.01.2021.

Koja bedastoća, kupiti slatko vrhnje da bi onda od njega pravio kiselo! Dovoljno je ostaviti nešto mlijeka (naravno, prirodnog mlijeka, ne pasteriziranog) na hladnom mjestu -ne prehladnom, npr. u frižideru - dan, dva, tri (zavisi od kvalitete mlijeka i uvjeta) i na površini će se nakupiti vrhnje. To obereš, i još ti ostaje kiselo mlijeko!

GO
goriodgorijeg
19:04 08.01.2021.

I koju količinu kiselog vrhnja će se dobiti?

MO
montello
18:28 08.01.2021.

više volim jogurt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije