Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo ministru

Napravili su joj kiretažu bez anestezije: 'Ovo nijedna žena ne bi trebala doživjeti...'

Ilustracija, tužna žena
Foto: Thinkstock
1/4
12.07.2017.
u 13:32

Nakon teškog iskustva napisala je otvoreno pismo Vladi i ministru Kujundžiću, a pokrenuta je i peticija za obavezno korištenje anestezije kod ovakvih medicinskih postupaka.

Zagrepčanka Marija Dadić prošli tjedan je doživjela spontani pobačaj te je nakon toga došla na čišćenje u hitnu ambulantu Petrove bolnice. Međutim, u toj ustanovi napravili su joj kiretažu bez ikakve anestezije.

Zbog komplikacija ponovno je došla u bolnicu te je opet obavljena  kiretaža. Nakon teškog iskustva napisala je otvoreno pismo Vladi i ministru Kujundžiću, a pokrenuta je i peticija za obavezno korištenje anestezije kod ovakvih medicinskih postupaka.

"Zašto ja plaćam svaki mjesec dopunsko zdravstveno osiguranje koje vidim želite i poskupiti. Na temelju čega? Na temelju toga što čak i kod zubara za puno bezbolniji zahvat dobijem lokalnu anesteziju, a u hitnoj za jednu kiretažu ne dobijem ništa više nego ketonal i Normabel? Molim vas ministre, sjetite se da jednoga dana na mome mjestu može biti netko od vaše obitelji. Uključite ljudskost i odobrite korištenje anestezije u hitnoj ambulanti Petrove bolnice. Ono što sam ja proživjela ne želim da itko ikada proživi, " zaključila je Marija. 

U tu svrhu pokrenuta je i peticija koju je do ovog trenutka pisanja članka potpisalo 1838 ljudi. 

Iz zagrebačkog KBC-a smo dobili odgovor koji prenosimo u cijelosti : 

Poštovana,

Klinički bolnički centar Zagreb o predmetu se očitovao nadležnom ministarstvu.

Budući je KBC Zagreb kao zdravstvena ustanova u obvezi poštivati odredbe Zakona o zaštiti prava pacijenata, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o liječništvu i odredbe drugih pozitivnih propisa kao i internih akata ustanove, stoga nismo u mogućnosti iznositi bilo kakve podatke o pacijentima i njihovom zdravlju.

S osobitim poštovanjem,

Prim. dr. Milivoj Novak

Pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor

Komentara 7

Avatar Orlando!
Orlando!
14:34 12.07.2017.

Koliko košta ta anestezija ??? Kod nas još ima zubara koji bez anestezije čeprkaju po zubnom živcu, slučajevi gdje se trpi velika boli i to bez potrebe, ali zato kažu da je kod nas sve jeftinije nego u inozemstvu.

MA
malala
15:53 12.07.2017.

Cudite se sto ljudi bjeze iz ove drzave. Na MR cekas 6 mjeseci, kirurski zahvati bez anestezije, vrhunac zaposlenja prodavac ili konobar, visokoobrazovani kadar nema mogucnost razvoja, ko nigdje na svijetu ljudima bankovni racuni u blokadama, ovrsuje ih se i izbacuje iz stanova za najmanje iznose, mladi nemaju mogucnost doci do stanova (po tri generacije zive skupa), odnos prema radu posebno u drzavnim ustanovama na nivou komunizma u najboljim godinama, deprimirajuca politika koja nemojte mi reci da ne moze nego ne zeli stititi narod i drzavu (RBA Zadruge, svicarci), cijene europske place africke ... Ne bih crnio situaciju preko mjere naravno da se dosta i napredovalo ali sve nabrojeno je za mlade aktivne ljude previse deprimirajuce i nazalost jedini nacin je potrazit drzavu koja funkcionira. Na kraju imas samo jedan zivot.

Avatar varešak
varešak
18:37 12.07.2017.

Ulijepoj našoj sv e je moguće,pa i to da su joj to radili bez anestezije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije