Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Većini se sviđaju...

Kiparica izrađuje realistične lutke: Dok su neki oduševljeni, mnogi su zgroženi njezinim djelom

INSTAGRAM/BABYCLON
24.02.2021.
u 14:30

Uz pozitivne reakcije na svoje lutke, Cristina se povremeno susretne i s onima koji misle da su njene bebe lutke napravljene prerealistično ili ih čak smatraju jezivima i morbidnima

Cristina Jobs (35) iz Katalonije profesionalna je kiparica koja najviše izrađuje lutke bebe od silikona i dodaje im razne detalje zbog kojih izgledaju nevjerojatno realistično.

Radi ih, kaže, u svim oblicima, veličinama i bojama kože, neke skroz odjevene, a druge potpuno gole ili umotane u raskošnu posteljinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babyclon (@babyclon_oficial)

Zbog njih je Cristina postala i prava senzacija na društvenim mrežama, a premda se uglavnom bavi izradom lutki,povremeno napravi i neko zamišljeno biće: poput srebrnih beba vanzemaljaca, djeteta majmuna i čovjeka ili beba s plavom kožom koja izgleda kao da je zalutala iz Avatara.

Vidovnjak - crnohumorna hit serija o vidovnjacima u Los Angelesu

1/7

- Većina ljudi odlično reagira na moj rad, budu impresionirani, oduševljeni, čak i zbunjeni jer lutke izgledaju jako realno - rekla je Cristina koja objašnjava i da 'baš zato uživa raditi sa silikonom, jer taj materijal čak i na dodir podsjeća na ljudsku kožu .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babyclon (@babyclon_oficial)

A koliko realistično izgledaju njeni radovi možda najbolje govori činjenica da je, kako priča, jedna slijepa gospođa zaplakala kad je dotaknula jednu njenu silikonsku skulpturu. 

Uz mnoštvo pozitivnih reakcija povremeno, kaže, naiđe i na one koji misle da su lutke napravljene i previše kao djevojčice, pa čak i  na one koji njene hiperrealistične bebe smatraju jezivima i morbidnima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babyclon (@babyclon_oficial)

- Ne smetaju me takve kritike, ja volim proces stvaranja 'živih' beba i to je najvažnije - kaže ona i tumači kako za takav rad prvenstveno treba imati puno strpljenja. 

- Da nemam strpljenja ne bih se ni upuštala u reproduciranje sitnih detalja poput pora na koži ili dlačica na licu i tijelu - objasnila je za Mirror, a upravo joj pokušaj da svom radu udahne život, kaže, i daje adrenalin i volju za kiparstvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babyclon (@babyclon_oficial)

 Za napraviti jednu lutku Cristini treba od jednog mjeseca pa sve do godine dana, a najviše, kaže. uživa u sitnim detaljima poput bojanja pramena kose ili izrade sitnih borica na licu.

- Baš me to najviše privlači; pomisao da mogu s fikcijom ljude tako zbuniti i navesti da pomisle da je lutka živa - objasnila je Cristina čiji je rad samo na Instagramu već privukao 200-tinjak tisuća pratitelja.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije