Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPG Čulig

Kinezi tu jedu fazane i čekaju izlazak sunca

Turistička patrola - Ozalj
Foto: Srđan Hebar
1/2
07.03.2019.
u 11:52

Gospođa Ankica je adut ovog mjesta, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo je u njezinim rukama. Kuhinja, briga o gostima, sobe, plahte, podrum s orahovcem, višnjevcem... i – klopa

Vrhovac, mjesto na vrhu brda. U kojem se jede – vrhunski. Domaće.

Nabavljamo iz Koreje! Tu, preko puta, par stotina metara dalje. Tako se, već generacijama, zove dio našeg mjesta. Živjeli su na tom bregu susjedi kod kojih je uvijek bilo napeto. Preko dana bi bili veseli, no navečer bi se svađali. I slušalo je to cijelo selo. Pa su tih par kuća naši stari nazvali Koreja – veselo priča bračni par Čulig. Gosti su im, među ostalim, i Korejci. Pravi, iz Južne Koreje.

Turistička patrola - Ozalj
1/6

– Vodili smo Korejce koji su spavali gore u sobama, u našu ozaljsku Koreju. Da vide da je i mi tu imamo – kaže Štef Čulig.

Moja je Ankica šefica, a ja sam na našem imanju samo pomoćna radna snaga.

Gospođa Ankica je adut ovog mjesta, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo je u njezinim rukama. Kuhinja, briga o gostima, sobe, plahte, podrum s orahovcem, višnjevcem... i – klopa. Tu se jede zaista domaće. Ona radi sama buncek sa zeljem, češnjovke, domaću repu, janjetinu, odojke, purice i patke, ali i fazane. Turiste koji dolaze k njima, a imaju nekoliko soba, oduševljava priroda.

– Kinezi se bude prije zore, sjede na našoj terasi i – čekaju. Pitamo ih zašto su budni tako rano, a oni kažu: – Čekamo izlazak sunca, to nas zanima.

OCJENA

IZBOR I KVALITETA JELA


(do 50 bodova):

48 bodova


IZBOR I PONUDA PIĆA


(do 15 bodova):

14 bodova

POSLUGA I LJUBAZNOST


(do 10 bodova):

10 bodova


DOJMOVI I PROSTOR


(do 20 bodova):

17 bodova


UKUPNOST PONUDE


(do 5 bodova):

4 boda 


ukupno 93 boda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije